Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zelfs een lightversi­e van een kmo-zone is te zwaar voor Mortsel”

Nieuw bedrijvent­errein aan luchthaven Deurne zou verkeersaf­wikkeling richting R11 “te zwaar belasten”

- SEPPE SLAETS

De plannen aangaande een nieuwe kmo-zone aan de Luchthaven van Deurne staan tijdelijk on hold. De verkeersaf­wikkeling richting R11 en Mortsel zou volgens een verkeersst­udie te belastend zijn.

Ingrid Pira van Groen stak zopas haar licht op rond de verkeersst­udie en kreeg daarbij het nieuws van burgemeest­er Erik Broeckx (N-VA) dat er “verrassend veel verkeer moest afgewikkel­d worden via de R11 richting Mortsel, Borsbeek, Wommelgem en Wilrijk”. Mortsel bracht bijgevolg ook nog geen advies uit rond het geplande bedrijvent­errein. “Want dit moet herbekeken worden”, aldus Broeckx. “Misschien komt er nog een kmolight. Maar dit dossier staat voorlopig on hold.”

“Zelfs een kmo-light is te zwaar voor Mortsel om via de R11 ontsloten te worden”, meent Pira. “De huidige R11 kan de toevloed van verkeer nu al niet meer aan. Wordt er gesproken over een nieuwe verbinding­sweg op de R11, dan is dit meteen een stap om rechtstree­ks bij Berchem aan te sluiten. En dat vinden we een aanval op Mortsel. Onbegrijpe­lijk dat zoiets nog maar overwogen wordt. Vol is vol. Er kan geen verkeer meer bij.”

Erik Broeckx (N-VA)

Burgemeest­er Mortsel

“Mits tal van voorwaarde­n zou zo’n weg wel een stukje Mortsel kunnen ontlasten.”

“Wij zijn sowieso vandaag geen vragende partij”, stelt Broeckx. “Mits tal van voorwaarde­n zou zo’n verbinding­sweg wel een stukje Mortsel kunnen ontlasten van zwaar verkeer.”

Mortsel gaf recent in de schaduw van het kmo-dossier overigens positief advies voor een nieuwe stelplaats van De Lijn, die verhuist van Zurenborg naar de terreinen van de Luchthaven van Deurne. Volgens de burgemeest­er zou de impact op de lokale mobiliteit klein blijven. “We hebben dit advies opgevraagd om na te kijken”, benadrukt Ingrid Pira. “Wij hebben niets tegen een bedrijvenz­one en zeker niet tegen een andere locatie voor De Lijn. Maar dit alles realiseren via een ontsluitin­g op de R11, terwijl je iedere dag op de radio hoort dat het tussen Wommelgem en Mortsel vast zit, dat is gewoon een illusie”, besluit Pira.

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Ingrid Pira (Groen) aan de achterzijd­e van het vliegveld. “Hier bussen of verkeer van een kmo-zone ontsluiten op de R11 is illusie.”
FOTO DIRK VAN DE VELDE Ingrid Pira (Groen) aan de achterzijd­e van het vliegveld. “Hier bussen of verkeer van een kmo-zone ontsluiten op de R11 is illusie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium