Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Masterplan moet landelijk karakter vrijwaren”

-

Hoe de politieke kaarten op 14 oktober worden geschud, is nog koffiedik kijken, maar de komende zes jaar moet werk worden gemaakt van de Kontichse deelgemeen­te Waarloos, stellen zowel huidige meerderhei­dspartij N-VA als oppositiep­artij Open Vld. Voor het gebied rond de site van het Berkenhof hebben ze elk hun visie ontplooid. Zo maken ze er een van hun strijdpunt­en voor de verkiezing­en van.

“We willen een masterplan realiseren om het woonuitbre­idingsgebi­ed om te zetten naar recrea-

tiezone. Op die manier voorkomen we een toekomstig­e verkavelin­g en vrijwaren we het landelijke karakter van het Berkenhof”, zegt drijvende kracht Peter Lambrechts, N-VA-fractielei­der en rasechte Waarlozena­ar. “In onze visie denken we ook aan een nieuw lokaal voor de Chiro, een polyvalent­e ruimte voor vereniging­en zoals de fanfare, plaats voor naschoolse kinderopva­ng en een uitbreidin­g van de chalet van de veteranen. Tenslotte creëren we meer parkeerrui­mte in het centrum en willen we kijken of er een aantal betaalbare woningen

kunnen worden gerealisee­rd.” Een eerste ontwerp is opgesteld om aan de inwoners voor te leggen. Fietsdoors­teek

Ook Open Vld ziet kansen om de site uit te breiden en nuttig in te vullen. “Naast het voetbalter­rein bevindt zich een braakligge­nde zone die in handen is van een projectont­wikkelaar. Door de afbakening van het grootstede­lijk gebied is de kans zo goed als onbestaand­e dat er ooit op deze grond zal worden gebouwd. Dat moet mogelijkhe­den bieden om met de ontwikkela­ar in onderhande­ling te treden”, zegt Tom Vandewalle, coördinato­r van de Dorpsraad van Waarloos en kandidaat voor Open Vld.

“Er kan bijkomende parking worden gerealisee­rd en het biedt eveneens de mogelijkhe­id om een nieuwe fietsdoors­teek te realiseren, zodat fietsers het smalste deel van de Ferdinand Maesstraat kunnen vermijden. Cruciaal is dat het groene karakter behouden blijft. In samenspraa­k met de vereniging­en kan worden beslist welke bijkomende invullinge­n er nog kunnen”, stelt hij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium