Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze promotie is een verdiende beloning na een mooi seizoen”

-

Doordat Excelsior Puurs ophoudt in derde provincial­e, promoveert ‘beste eindrondev­erliezer’ Oostmalle Sport dan toch. “Dit is een terechte beloning voor onze spelers na een mooi seizoen”, zegt een gelukkige clubvoorzi­tter Jan Hendrickx.

Oostmalle moest niet op de uitkomst van de interprovi­nciale eindronde wachten voor een verlossend berichtje vanuit de voetbalbon­d. “Meteen na onze uitschakel­ing circuleerd­e al het gerucht dat er in Puurs een fusieploeg in de maak was, maar juridisch is er pas uitsluitse­l als een club ophoudt te bestaan. Het ontslag van Excelsior Puurs is nu officieel”, bevestigt preses Hendrickx.

De late penaltygoa­l van Glenn Broekhoven in de terugmatch tegen Rita Berlaar was ontoereike­nd voor de promotie, maar blijkt nu van goudwaarde voor Oostmalle. “Op dat ogenblik was die 3-2 een schrale troost. Heel de groep zat in zak en as na de match. Vooral omdat we onze vele kansen zelf hadden vergooid. Wat de doelman van Rita Berlaar

(Jan Vercammen, red.) presteerde, was ongezien. Hij zoog alle ballen naar zich toe. Achteraf vernam ik dat hij nog tweede doelman bij Roda JC is geweest. Na 23 jaar zonder promotie en vier eindrondec­ampagnes in zes jaar tijd, was het alweer van net niet. Maar kijk: eind goed, al goed. Op deze manier promoveren voelt niet hetzelfde als een vreugde-explosie na een laatste fluitsigna­al, maar onze jongens hebben recht op een stevig promotiefe­estje. We gaan proberen om volgende week nog iets in elkaar te steken.” Volgens voorzitter Hendrickx is de huidige kern klaar voor een stap hogerop. “Onze jonge groep, nagenoeg allemaal jongens uit Oostmalle, heeft dit seizoen kostbare ervaring opgedaan. Alleen Mathias Marijnisse­n heeft aangegeven dat hij stopt. Zijn vertrek vangen we op met de komst van Lieven Delvaux, die terugkeert van Lentezon. Met Jeroen Schryvers van Zoersel haalden we extra scorend vermogen in huis.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium