Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Excelsior Puurs stopt, Puursica start in vierde

-

Derdeprovi­ncialer Excelsior Puurs zal volgend seizoen niet meer in competitie uitkomen. Met Puursica staat meteen een nieuwe club in de stijgers. De club start in vierde provincial­e.

“Excelsior Puurs wordt ontbonden”, zegt Marc Dyckmans, dit seizoen trainer bij Excelsior Puurs. “Er wordt een nieuwe vzw opgericht, samen met Kalfort, een club uit het katholieke sportverbo­nd. De nieuwe club krijgt de naam Puursica. Hierdoor vervallen alle financiële verplichti­ngen van de club aan mij en de spelers. Alle spelers vertrekken en ook ik zoek andere oorden op, ik trek naar Delta Londerzeel. De spelersgro­ep zal dus gevormd moeten worden met de spelers van Kalfort, want de reserven eindig- den laatste en jeugd had Puurs niet meer. Ik verwacht dan ook dat ze een moeilijk seizoen zullen doormaken, zelfs in vierde provincial­e.”

Voor Dyckmans komt er zo een einde aan twee bewogen seizoenen als trainer bij Puurs. “Vorig seizoen zag je al de voortekene­n van de problemen, maar dit seizoen kwam het helemaal tot uiting. Vanaf Nieuwjaar werden we niet meer betaald, altijd kwam er iemand van het bestuur om te zeggen dat het sponsors waren die nog moesten betalen. We hebben dan druk gezet op het bestuur door de laatste maanden niet meer te trainen en de laatste match tegen Putte forfait te geven. Maar dan was de beslissing om ermee op te houden volgens mij al lang genomen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium