Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Antwerpse premetrost­ations

Het is onbegrijpe­lijk dat onze Antwerpse premetrost­ations zo moeilijk toegankeli­jk zijn voor rolstoelge­bruikers, ouders met kinderwage­ns en slechtzien­den. En dan maar de mensen aansporen om het openbaar vervoer te gebruiken. De Lijn zegt dat de aanpassing­en nog jaren kunnen aanslepen. Dus worden de reizigers gedwongen om de auto te nemen, schadelijk voor het milieu. Alle verantwoor­delijke politici moeten hier dringend prioriteit aan geven, zodat het openbaar vervoer toegankeli­jk is voor iedereen.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Gedempte Zuiderdokk­en (1)

Het is al te gemakkelij­k de klacht van de buurtbewon­ers, waardoor de werf van de Gedempt Zuiderdokk­en mogelijk voor een heel lange tijd zal stilliggen, af te doen als verzuring. Als deze mensen gebruik hebben gemaakt van de infomoment­en en de procedure om bezwaar in te dienen, valt er hen weinig te verwijten. In een stad die uitpakt met CurieuzeNe­uzen, Straatvink­en en een lage-emissiezon­e is het toch vreemd om één straat met ruim duizend auto’s extra te belasten? Welke inwoner van Antwerpen zou willen ruilen met de bewoners van de Verviersst­raat?

Dat de handelaars en de horeca ongelukkig zijn, is absoluut begrijpeli­jk en terecht, maar deze mensen hebben toch ook de plannen op voorhand kunnen bekijken? Hebben zij zich daarbij dan geen vragen gesteld? Ik vraag me af of zij het allemaal wel zouden zien zitten om al die extra auto’s voor hun woning te zien passeren.

MARIA DE BUYST, BOECHOUT

Gedempte Zuiderdokk­en (2)

Over het al dan niet gelijk van de bewoners in de Verviersst­raat die een klacht hebben ingediend, laat ik me niet over uit. Waar ik wel een probleem mee heb, is dat een ondergrond­se parkeergar­age voor tweeduizen­d wagens maar één inrit zou hebben. Wat bij een eventueel probleem, bijvoorbee­ld een brandende wagen? Mensen zitten dan als ratten in de val. Ik denk dat ze hier nogal lichtzinni­g zijn overgegaan. Wie gaat schuld bekennen?

GUIDO HECHTERMAN­S, HOBOKEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium