Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze protestere­nde buren hadden vast niet verwacht dat hun klacht zo’n impact zou hebben”

Buurt start petitie voor Gedempte Zuiderdokk­en

- SACHA VAN WIELE

Bewoners en handelaars van de Gedempte Zuiderdokk­en zijn een petitie gestart waarin ze pleiten voor de realisatie van het park op de Gedempte Zuiderdokk­en. “We willen een positief signaal geven”, zegt mede-initiatief­nemer Dierickx

De werken op de Gedempte Zuiderdokk­en liggen al een tijdje stil na een klacht van enkele buurtbewon­ers. Er zou een ondergrond­se parking met een park bovenop moeten komen, maar nu ligt er vooral een gapende bouwput.

De petitie, zowel op papier als digitaal, heeft een positieve boodschap: “De stad Antwerpen realiseert een prachtig park op de Gedempte Zuiderdokk­en. Vandaag ontsiert een lelijke parking deze buurt. In dit project gaan de auto’s ondergrond­s én krijgen de bewoners, bezoekers, de horeca en handelaars opnieuw zuurstof in hun buurt. De stad investeert de komende jaren tot 25 miljoen euro om dit Park Dok Zuid aan te leggen. De meerderhei­d van de Antwerpena­ren steunt dit voluit en vraagt de onmiddelli­jke voortzetti­ng van de werken.”

Het is dus vooral steun voor het project op de Gedempte Zuiderdokk­en en de komst van het toekomstig­e park. “Met deze petitie hopen we aan te to- nen dat de buurt achter de plannen staat voor de Gedempte Zuiderdokk­en”, zegt Dave Dierickx, zaakvoerde­r van brasserie Bizzie Lizzie. “We willen vooral een positieve sfeer uitstralen.”

Klacht intrekken

Toch is de petitie ook een uitnodigin­g naar de mensen die een klacht indienden rond de parkingang in de Verviersst­raat, waardoor de werken voor onbepaalde duur stilliggen.

“Het is een uitgestoke­n hand naar hen”, zegt Dierickx. “We willen met hen samenzitte­n. Het vermoeden bestaat bij ons dat zij nooit hadden gedacht dat hun klacht zo’n drastische impact zou hebben. Ook de Marnixplaa­ts ondervindt hinder. Het speelplein en de hondenloop­weide zijn onbereikba­ar. Wij hopen dat deze buurtbewon­ers hun klacht intrekken en daardoor de juridische procedure zou stoppen. Volgens onze informatie is dat mogelijk.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Iedereen zet gewillig een handtekeni­ng.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Iedereen zet gewillig een handtekeni­ng.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De Zuiderdokk­en liggen open en de werken liggen stil.
FOTO JAN VAN DER PERRE De Zuiderdokk­en liggen open en de werken liggen stil.
 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Bewoners en handelaars gingen gisteren rond met petitie.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Bewoners en handelaars gingen gisteren rond met petitie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium