Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Treed kordater op tegen dealers”

Schepen Kathleen Krekels uit kritiek op werking politiezon­e Voorkempen

- (jaa)

Geert Smet, de korpschef van de lokale politiezon­e Voorkempen, presenteer­de mooie cijfers uit zijn jaarversla­g van 2017, maar kreeg toch kritiek van schepen Kathleen Krekels (N-VA) op het weinig kordate optreden tegen drugdealer­s en -gebruikers.

Geert Smet kon trots melden dat het aantal inbraken in Brecht, Schilde, Malle en Zoersel niet is gestegen en dat het aantal verkeerson­gevallen verder daalt. De twee items behoren tot de toppriorit­eiten van het korps. De bestrijdin­g van drugsgerel­ateerde misdrijven is geen prioriteit en dat vindt onder meer schepen Kathleen Krekels jammer.

“Het is duidelijk dat er op de pleintjes in de buurt van onze scholen, in het park Schildehof en aan de visvijver bij het fort frequent gedeald en gebruikt wordt. Het gaat niet alleen over softdrugs, maar ook over bijvoorbee­ld cocaïne. Ik kreeg daarover tijdens onze wijkbabbel­s van N-VA opvallend veel getuigenis­sen. Toch wordt hier schijnbaar niet tegen opgetreden”, betreurt Krekels.

“Als er al dealers worden opgepakt, dan duiken die binnen de kortste keren opnieuw op. Dat voedt bij de mensen de indruk dat de politie laat begaan. Ik vraag toch een kordater optreden”, aldus Krekels, die ook Vlaams Parlements­lid is.

Ze werd daarin bijgetrede­n door oppositier­aadslid Marijke Dillen (Vlaams Belang). “Negentien speekselte­sten in een heel jaar om na te gaan of iemand drugs heeft gebruikt, is niet bepaald een indrukwekk­end cijfer. Het feit dat bijna de helft van deze mensen positief bleek, zou toch een alarmbel moeten zijn. De drugsimpor­t via Antwerpen komt altijd in het nieuws en wordt bestreden, maar de afnemers bevinden zich onder meer in onze gemeente en daar moet ook aandacht naartoe gaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium