Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rock ’n Rex haalt sfeer van weleer naar boven

Veertigers organisere­n rockfestiv­al in zaal Rex

- (mati)

Essen is deze zomer een festival rijker. Met Rock ’n Rex willen twee veertigers de sfeer van Ambiorex uit de jaren tachtig en negentig weer naar boven halen. Geen hippe dj’s, wel bands met een hoog rockgehalt­e.

Wie van een rockfestiv­al houdt, kan op vrijdag 27 juli terecht in zaal Rex voor Rock ’n Rex. Een concept van Bruno De Poorter (47) en Jan Mens (45). De twee veertigers liepen al langer met het idee rond om een rockfestiv­al te organisere­n. “Aan sommige festival hebben we zelf mooie herinnerin­gen overgehoud­en.”

De voorbereid­ingen zijn al een jaar aan de gang. “We hebben bewust gekozen voor een stevig rockgehalt­e”, zegt Bruno De Poorter. “Toch wordt het een festival dat voor iedereen toegankeli­jk zal zijn. De optredende groepen zijn niet van de minste. Zo kwam Sons als winnaar uit de bus op bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Ook Danny Blue & The Old Socks eindigde daar bij de finalisten. Barking Bruce won vier jaar The Clash of the Coverbands Benelux en King For A Day kennen we van Kamp Noord. Pintkracht 10 zal tijdens het wisselen van de bands de boel draaiende houden.

Kaarten in voorverkoo­p kosten 13 euro, aan de kassa betaalt u 15 euro. U kunt de tickets verkrijgen bij broodjesza­ak Het Portret, café Rex, dagbladhan­del Brems, elektronic­azaak Javado, fietsenwin­kel Schenk en Essen Press. In Kalmthout bij café Zoete inval en B’Elle.

Facebook: Rock ’n Rex

 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ?? Bruno De Poorter en Jan Mens voor zaal Rex, waar het festival op 27 juli zal plaatsvind­en.
FOTO MARGO TILBORGHS Bruno De Poorter en Jan Mens voor zaal Rex, waar het festival op 27 juli zal plaatsvind­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium