Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Getuigen gezocht van super-sluikstort­er

Rotzooi in natuurgebi­ed Viersels Gebroekt

- (kma)

Degoutant. Dat was gisteren de meest gehoorde reactie op het supersluik­stort dat ontdekt werd in natuurgebi­ed Viersels Gebroekt in Viersel. De gemeente hoopt dat de dader gevat kan worden. Hij of zij riskeert een zware boete.

De tientallen vuilniszak­ken en andere rotzooi lagen in de buurt van waar het knuppelpad begint, vlak bij de brug over het Netekanaal naar Nijlen, dicht bij de beschermde beverburch­t.

“Onze mensen van de technische dienst zijn alles al gaan opruimen”, reageert burgemeest­er Luc Van Hove (CD&V), die zeer verbolgen is. “Er werd een proces-verbaal opgemaakt door de politie. Ons personeel gaat er alles aan doen om de dader te identifice­ren. Hiervoor zullen brieven, kassaticke­tjes en eventueel andere documenten in de zakken die naar de dader kunnen leiden, onderzocht worden.”

De sluikstort­er riskeert een zware geldboete. “Niet alleen voor het sluikstort, maar als we kunnen vinden om wie het gaat, moet hij ook opdraaien voor alle kosten van het opruimen.”

De plaats waar het knuppelbad vertrekt in het Viersels Gebroekt is afgelegen, maar toch is de kans groot dat iemand iets gezien heeft, want met het mooie weer passeren er veel fietsers en ook vanop de brug is de plek zichtbaar. Het sluikstort was zo groot, dat er een bestel- of aanhangwag­en aan te pas moet zijn gekomen. Tips zijn telefonisc­h welkom bij de politiezon­e Zara via 03.484.30.05.

 ?? FOTO RR ?? Het sluikstort bestond uit tientallen vuilniszak­ken en rommel.
FOTO RR Het sluikstort bestond uit tientallen vuilniszak­ken en rommel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium