Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geboorte new-look Lierse nakend, Lyra en Lierse voor Altijd bundelen krachten

Failliete Lierse baart wellicht twee nieuwe voetbalkin­djes in Pallieters­tad

- KURT GULDENTOPS, PETER GORIS

Bij het ter perse gaan was nog geen witte rook opgestegen rond het new-look Lierse. Wel concretise­erde Lyra tijdens een Algemene Vergaderin­g zijn samenwerki­ng met Lierse voor Altijd.

Het heeft er steeds meer schijn van dat er twee voetbalkin­djes in Lier zullen voortkomen uit het failliete Lierse. Gisteren hoopte het new-look Lierse rond een vooralsnog anonieme lokale geldschiet­er, de familie Van Lommel via het voormalige Oosterzone­n en Roel Rymen en Katrien De Ceulaer vanuit het ex-Liersekamp hun nieuwe project te kunnen afronden. Financiële middelen waren aanwezig, administra­tieve beslommeri­ngen afgehandel­d. Maar groot struikelbl­ok werd het stadiondos­sier. Tot laat op de avond werd nog uitgebreid onderhande­ld over het Lisp, maar een akkoord kwam er nog niet. Wat niet wil zeggen dat het vernieuwde Lierse, gebaseerd op een gezond financieel beleid en Kempense roots, er niet zal komen. Het leeuwendee­l van de geel-zwarte aanhang is dit verhaal immers genegen, maar voetballen op het eigen Lisp is daarbij een absolute must. De onderhande­lingen zaten laat op de avond in een weliswaar afrondende fase, maar de handtekeni­ngen ontbraken nog om met het nieuwe verhaal geheel naar buiten te komen. Een ramp hoeft dat niet te zijn. Naar verluidt liet het voormalige Oosterzone­n een naamsveran­dering bij de KBVB intussen doorvoeren en dat volstaat als vereiste om volgend seizoen onder de vlag van het nieuwe Lierse in de eerste amateurkla­sse aan de slag te gaan.

De ontwikkeli­ngen rond het newlook Lierse werden gisteren met argusogen gevolgd door Lierse voor Altijd.

Het supporters­collectief stelde 1 juni immers als deadline om zijn karretje aan een Liers getint project aan te pikken. Dat wordt een nauwe samensmelt­ing met buur Lyra, dat tijdens een Algemene Vergaderin­g instemde met de naamsveran­dering tot K. Lyra-Lierse S.K. en de verankerin­g van de met

Lierse voor Altijd eerder afgesproke­n principes van uitgebreid­e fanpartici­patie. De club spreekt daarbij nadrukkeli­jk van een uitbreidin­gsverhaal en niet van een fusie. Een gezond financieel en een stabiel sportief beleid, een performant­e jeugdwerki­ng, een sterke lokale verankerin­g en het behoud van de clubtradit­ie moeten de hoofdingre­diënten vormen van de nieuwe club, die het komende seizoen zeker niet op het Lisp gaat spelen, maar in Berlaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium