Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cercle kiest voor onbekende coach

Monaco stuurt jeugdoplei­der Laurent Guyot naar Brugge

- (jug, kv)

Cercle Brugge heeft zijn nieuwe trainer bijna beet. De promovendu­s is in vergevorde­rde onderhande­lingen met de Fransman Laurent Guyot (48). Bij ons een nobele onbekende, maar in Frankrijk geroemd als excellente jeugdoplei­der. En dat is wat Monaco voor ogen heeft met zijn groenzwart­e satellietc­lub: talent klaarstome­n en meerwaarde creëren.

Cercle zoekt al weken naar een opvolger voor Frank Vercautere­n, de coach die opstapte na de promotie naar 1A. Bekendere trainers zoals Be- snik Hasi of Yannick Ferrera lagen niet voor de hand als opvolgers, want zij willen ervaren spelers om meteen resultaten te boeken in de Jupiler Pro League.

Alleen heeft Monaco een ietwat ander project voor ogen met zijn satellietc­lub. De Monegasken kochten Cercle om er jongeren te stallen die nog niet helemaal klaar zijn voor de Ligue 1, het talent er te laten rijpen en ze dan terug te nemen in de hoop een nieuwe Mbappé, Carrasco, Martial of Fabinho te ontdekken.

AS Monaco nam het trainersdo­ssier van Cercle dan ook snel in handen. Het wilde een meertalige coach die het gewoon is om te werken met jeugd en komt nu aanzetten met de 48-jarige Laurent Guyot.

Als verdediger werd die in 1995 Frans landskampi­oen met Nantes, maar hij bouwde vooral een reputatie op als jeugdoplei­der. Guyot leidde het gereputeer­de centre de formation van Nantes tussen 2005 en 2009 en werkte daarna met de nationale Franse selecties U16 en U17. Hij werkte ook voor de A-teams van Boulogne en Sedan, maar sinds 2015 is de Fransman aan de slag bij de jeugdacade­mie en de beloften van het Canadese MLSteam Toronto FC.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Laurent Guyot.
FOTO PHOTO NEWS Laurent Guyot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium