Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Braziliaan­se spits moet goudhaantj­e worden

Ook Landry Dimata ziet verhuis naar Astridpark zitten

- JÜRGEN GERIL

Carlos Eduardo (21) wordt het nieuwe goudhaantj­e in de aanval van Anderlecht. Sportief directeur Luc Devroe maakt grote vorderinge­n in het dossier van de Braziliaan­se spits van Goias en hoopt de miljoenend­eal snel af te ronden. Daarna is Landry Dimata (ex-Oostende) aan de beurt.

Toen uw krant enkele weken geleden de interesse van Anderlecht voor Carlos Eduardo bekendmaak­te, vond paars-wit dat vervelend. Het alarmeerde grote Braziliaan­se clubs als Santos (de club waar onder meer Neymar groot werd), die de (flank)aanvaller ook op hun transferli­jst hadden staan. Toch bleef sportief directeur Luc Devroe naarstig onderhande­len met de Braziliaan­se tweedeklas­ser Goias. Zijn club eiste 6 miljoen voor Carlos, maar er is een compromis in de maak door een systeem met bonussen.

Devroe hoopt Carlos Eduardo nu snel te presentere­n als aanwinst, want met zijn snelheid, techniek en doelgerich­theid ziet Anderlecht heel veel potentieel in de speler. Bij zijn team Goias draait het ondertusse­n wat minder. De competitie in Brazilië is nog maar net begonnen, maar de ploeg bengelt onderaan en Carlos scoorde slechts twee keer in dertien matchen. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging.

Mogelijk gaat de Braziliaan in het Astridpark een koningskop­pel vormen met Landry Dimata (20), want ook in dat dossier voert Anderlecht de forcing. De jonge Belgische spits van Wolfsburg ziet een overgang naar paars-wit best zitten, maar moet nog een gesprek met Jörg Schmadtke – de nieuwe manager van de Wolven – afwachten om definitief zicht te hebben op zijn toekomstpl­annen.

Ook verkopen

Goedkoop zullen die deals niet zijn, zeker niet nu ook de packagedea­l Mbemba-Sels met Newcastle in de pijplijn zit. Devroe moet er ook op letten dat het budget in evenwicht blijft en daarom probeert hij ook spelers te verkopen. Paars-wit kreeg al 7 mil- joen van Krasnodar voor Spajic en 2,5 miljoen van Kasimpasa voor Trezeguet, maar ook Dendoncker, Trebel of Teodorczyk kunnen straks een pak geld opleveren.

 ?? AGIF ?? Eduardo in actie.FOTO
AGIF Eduardo in actie.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium