Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bemelmans mist gouden kans

- (mv)

De bromance tussen Roland Garros en Ruben Bemelmans (ATP 110) had een mooier einde verdiend. Met twee sets bonus stak de 30-jarige Limburger al een hand uit naar de derde ronde, maar tegen een warmgedraa­ide Jurgen Zopp (ATP 136) kon hij die voorsprong niet vasthouden: 6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 4-6.

Geen Belg had qua emoties een extremer parcours afgelegd in Parijs. Bemelmans was eerst net buiten de hoofdtabel beland, maar kwam als lucky

loser alsnog in de eerste ronde terecht. Daar mocht hij openen tegen een Indische gravelhate­r, die hem niet al te veel stoorde in zijn mars richting tweede ronde – een Parijse primeur voor Bemelmans. Gisteren kreeg hij tegen de Est Jurgen Zopp een gouden kans op een verlengd verblijf.

“Het had gekund. In de derde set miste ik mijn start. Dat bleek het kantelmome­nt. Als ik mijn niveau aanhoud, breekt hij. Nu gebeurde het omgekeerde: Zopp vatte moed en begon beter te spelen. Ik miste agressivit­eit en mijn service lukte niet meer. Toch zit ik niet in zak en as. Alles wat na die eerste ronde kwam, was sowieso bonus. Ik pak veel positiefs mee naar huis, met helemaal bovenaan de vaststelli­ng dat ik opnieuw een vechter ben geworden Mijn mentale dip van de voorbije maanden ligt achter de rug. Vanaf nu kijk ik uit naar het grasseizoe­n, waar mijn spel het best rendeert. Eerste werk evenwel: mijn opslag opkrikken.”

 ?? FOTO BELGA ?? Wat een gemiste kans, Ruben Bemelmans beseft het maar al te goed.
FOTO BELGA Wat een gemiste kans, Ruben Bemelmans beseft het maar al te goed.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium