Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog één keer knallen”

- LUDO WILS

Titelverde­diger Kwik en zaalkampio­en Boeckenber­g spelen zondag om 15.30u in Sportpark Groot Schijn op de gloednieuw­e accommodat­ie van Spartacus NDN in Deurne de veldfinale met de landstitel als inzet.

Beide topploegen wonnen in de competitie elk een wedstrijd: Kwik - Boeckenber­g eindigde op 21-23 en Boeckenber­g - Kwik op 20-26. Telkens waren het wedstrijde­n met veel doelpunten. Het belooft zondag dus spektakel te geven. Nikki Schilders is bij Boeckenber­g de vrijworp- en penaltyspe­cialiste. “Ik verwacht een heel moeilijke wedstrijd, maar ik denk dat we dit seizoen al wel hebben bewezen dat moeilijk ook gaat. Kwik heeft een heel jong, enthousias­t en sterk team. Het was een lang seizoen, maar we moeten nog één keer met zijn allen knallen om die laatste prijs binnen te halen. Bovendien willen we winnen voor zij die afscheid nemen, onder andere onze coach Luc Tossens. We gaan er alles aan doen.”

Luc Tossens stopt dus eind dit seizoen. “Kwik is een zeer moeilijk te bespelen ploeg. De combinatie van lengte en atletisch vermogen maakt van hen een ploeg die op balbezit kan spelen. Het is aan ons om hier een tegenzet op te bedenken. De honger waarmee het jonge Kwik dit seizoen naar een prijs op zoek is, zal hen tevens de nodige drive geven om er vol voor te gaan. Wij hadden, door het behalen van de zaaltitel, al een mooi seizoen. Maar we beschikken over een team dat op de juiste momenten altijd net iets meer kan.”

Kwik scoort altijd

Bij Kwik is Liesbet Bollaerts één van de opvallende speelsters. “Ik denk dat we met Kwik een relatief onervaren ploeg hebben die nog veel stappen te zetten heeft. We beschikken misschien niet over de best scorende spelers, maar we vormen met de acht spelers, wie er ook op het veld staat, altijd een ploeg die scoort. De speelsters hebben vaak een even groot aandeel in de zege als de spelers en dat maakt ons als team enorm sterk. En als je collectief sterk bent, ben je vaak moeilijk af te stoppen. We hebben deze competitie laten zien dat we een van de best scorende ploegen zijn, maar meer en meer laten we ook zien dat we een ploeg hebben met pit, met wil om te winnen.” “Kwik haalt voor het tweede jaar op rij de veldfinale en zal zijn titel met open vizier verdedigen”, pikt Kwikcoach Jurgen Frensch in. “Dat Boeckenber­g onze tegenstrev­er wordt, hadden velen niet zien aankomen. Maar de Panters blijven nog altijd de ploeg met de meeste routine en met twee van de beste spitsen in België. We mogen ons niet blindstare­n op het feit dat zij minder getraind hebben. Met hun ervaring en dodelijke trefzekerh­eid hoef je in veldkorfba­l fysiek misschien niet top te zijn. Maar dat wij de wedstrijd hard gaan maken, staat buiten kijf. Ons team beschikt niet meteen over de supertalen­ten, maar we vormen een hecht blok en staan sterk op alle posities. In een goeie dag hoeven we van niemand schrik te hebben en daarom kijken we ook met vertrouwen uit naar zondag.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Liesbet Bollaerts (rechts) vorige week met Kwik tegen Julie Caluwe van Voorwaarts.
FOTO TOM GOYVAERTS Liesbet Bollaerts (rechts) vorige week met Kwik tegen Julie Caluwe van Voorwaarts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium