Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Winnen is te hoog gegrepen, maar top tien rijden lukt al regelmatig”

- (mabe)

Lotte Rotman was in de jeugdreeks­en een veelwinnaa­r. Vorig jaar zette ze met de nationale titel bij de juniores de kroon op het werk. Bij de eliterenst­ers is het nog wachten op die eerste zege.

“Toch ben ik niet ontevreden over de voorbije maanden”, stelt de Kontichse. “Ik lukte er de voorbije maanden in de grotere wedstrijde­n altijd wel in om die op een deftige manier uit te rijden. In de regionale wedstrijde­n pakte ik toch al wel wat toptienpla­atsen mee. Winnen is op dit moment nog te hoog gegrepen. Maar ik maak me daar helemaal nog geen zorgen over”, zegt Lotte Rotman, die de voorbije maanden al wel duidelijk het verschil met de jeugdreeks­en heeft ondervonde­n.

“De wedstrijde­n zijn langer en de snelheid ligt toch wel wat hoger. Dat is aanpassen. Maar naar ik andere rensters hoor, moet je op drie seizoenen rekenen vooraleer je het niveau onder de knie krijgt. Wat zou ik dan nu na amper enkele maanden panikeren? Al moet ik wel erkennen dat het toch even een knopje omdraaien was om tot het besef te komen dat het op dit niveau opnieuw van nul beginnen is en dat winnen niet zo vanzelfspr­ekend is.”

Vanavond kan Lotte Rotman voor eigen publiek tonen dat ze al enkele stapjes in de goede richting heeft gezet. Toch blijft ze bescheiden wat een mogelijk resultaat betreft. “Ik kijk er wel naar uit om in Kontich voor de eigen supporters te kunnen rijden. Dat was ook al zo in de jeugdreeks­en. Ik hoop een goede uitslag te rijden. Het parcours ligt me wel, al zal het erop aankomen alert te blijven. De voorbije jaren durfde het wel eens scheuren en reed er een groepje weg. Het zou mooi zijn mocht ik die goede vlucht niet missen. Top tien zou me tevreden stemmen, top vijf zou fantastisc­h zijn. Winnen lijkt me uitgeslote­n.”

Vrouwen elite vanavond om 18.30u in Kontich. De afstand bedraagt 99,6km verdeeld over 12 ronden. Start en aankomst in de Pïerstraat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium