Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Plek in top tien proberen te veroveren”

- (basp)

Katrien Verstuyft mikt op een toptienpla­ats in de Challenge Finale in het Slowaakse Samorin. Ook Bart Aernouts mag hoog mikken in deze bijzonder sterk bezette topwedstri­jd.

Samorin geldt als finale van het Challenge-criterium. Met de nodige wereldtopp­ers die er aan de start staan, is het wellicht de meest hoogstaand­e halve triatlon op Europese bodem. Katrien Verstuyft verdiende dankzij haar sterke prestaties in de manches in Rome (vierde) en in Lissabon (tweede) een startticke­t.

“De halve van Lissabon twee weken geleden was iets beter dan Rome. Maar de finale in Samorin wordt van een heel andere orde”, beseft de 35-jarige Verstuyft. “Het is de zwaarst bezette halve triatlon die ik ooit al deed, met triatletes die al top vijf haalden in Hawaï en podia haalden in 70.3-triatlons. Als ik mijn plekje in de top tien kan veroveren, mag ik al heel blij zijn.”

Frisheid zal een cruciale factor zijn voor de voormalig kwartspeci­aliste die deelnam aan de Spelen van 2012 en 2016. “Vlak voor Lissabon voelde ik me erg vermoeid. Toch viel het resultaat daar zeer goed mee. Daarna betaalde ik wel de prijs. De week na Lissabon voelde ik me moe en sukkelde ik met een verkoudhei­d. Mijn lichaam moest de vermoeidhe­id - die ik ook voor Lissabon al opbouwde - nog verwerken. Maar qua gevoel in de benen en spiervermo­eidheid voel ik me wel redelijk gerecupere­erd. Twee weken is een korte herstelper­iode na een halve triatlon. Maar ik voel me nu iedere dag beter en beter. De bedoeling was ook om te pieken naar Samorin.”

In Lissabon toonde ze dat haar fietsnivea­u in stijgende lijn zit. Die lijn wil ze verderzett­en.

“Ik hoop in een goed zwemgroepj­e te zitten. In het fietsen hoop ik daarna op te schuiven. In Lissabon was mijn fietsen al beter dan in Rome. Als ik het fietsnivea­u nog ietsje kan optrekken, ziet het er goed uit.”

Bij de mannen mag Bart Aernouts zijn borst nat maken. Hij moet de strijd aangaan met kleppers als Sebastian Kienle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium