Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Radio Zuidrand volgt Radio Frekwent op

Vernieuwde lokale radiozende­r gaat maandag van start

- FILIP SPOELDERS

Vanaf maandag kunnen de inwoners uit de Antwerpse zuidrand op de FM-frequentie 105.1 luisteren naar Radio Zuidrand. De radiozende­r is de opvolger van Radio Frekwent. “We willen een ‘feelgood’-radio zijn waar plaats is voor kleine en grote activiteit­en uit onze regio”, zegt Steven Mostmans.

Steven Mostmans maakt met zijn team al 36 jaar lokale radio in de Antwerpse zuidrand, vroeger als Radio Flash en de laatste jaren als Radio Frekwent, vanuit de studio in de Onderwijss­traat in Hove. Eind vorig jaar kreeg de zender geen erkenning van Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld). Radio Frekwent was daardoor sinds 1 januari enkel online te beluistere­n, maar door het succes bij de tweede vergunning­sronde komt daar veranderin­g in.

“Maandag gaan we van start met Radio Zuidrand. We wijzigen onze naam omdat we ook de frequentie voor Aartselaar, 106.5 FM, erbij krijgen en dus binnenkort te beluistere­n zijn in een deel van de Rupelstree­k”, zegt Steven.

Investerin­gen

De uiteindeli­jke erkenning was goed nieuws voor de lokale radiozende­r, maar volgens de radiomaker wordt het toch een moeilijke uitdaging. “Dankzij onze medewerker Kurt Vereycken is ons dossier in orde gekomen. Maar nu hebben we 17.000 euro geïnvestee­rd voor de doorstart. De frequentie 105.1 FM zal maandag van start gaan, maar 106.5 FM voor Aartselaar moet binnen het jaar starten. Daar hebben we wel wat technisch werk voor de boeg. Als het niet lukt, verliezen we ook de frequentie van Hove. Toch willen we zo snel mogelijk dat beide in de lucht zijn.”

Nieuwe programma’s

Radio Zuidrand wil een breed publiek blijven aanspreken in gemeenten als Hove, Kontich, Edegem, Borsbeek, Mortsel, Boechout, Lint en Aartselaar. “Voor alle duidelijkh­eid: we zijn niet de radiozende­r van de Streekvere­niging Zuidrand. We werken er wel mee samen, maar we zijn onafhankel­ijk. We willen dat de mensen uit de streek ons als ‘die van ons zien’. We willen op iedere activiteit, groot en klein, aanwezig zijn en de mensen uit de zuidrand de stem geven die ze verdienen. We gaan onder andere programma’s brengen rond nederpop, cultuur en sport, en we zullen samenwerke­n met de mensen met een beperking van Pegode. Zij krijgen twee uur per week zendtijd voor hun programma. Daar- naast zijn we op zoek naar vrijwillig­ers. Dj’s, reporters, commerciël­e medewerker­s of technische mensen zijn welkom. Doorgroeie­n vanuit een lokale radio is zeker mogelijk, want onder anderen radioprese­ntatoren Dieter Troubleyn, Peter Verhoeven en Carl Schmitz werkten in het begin van hun carrière bij ons.”

Ook de internetra­dio wordt vanaf maandag Radio Zuidrand, net als de website die www.radiozuidr­and.be wordt.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Steven Mostmans toont het nieuwe logo.
FOTO FILIP SPOELDERS Steven Mostmans toont het nieuwe logo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium