Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kazerne niet verkocht

-

De verkoop van de voormalige Boomse rijkswacht­kazerne in de Noeversela­an 14-18 staat op pauze. Na de biedingen bleek de vooropgest­elde prijs niet gehaald. De verkopers beraden zich over de verdere procedure.

Het perceel in de Noeversela­an heeft een oppervlakt­e van net geen 28 are. Daarop bevindt zich het vroegere brigadegeb­ouw van de rijkswacht met een garage en een garageblok voor vier personenwa­gens. Het brigadegeb­ouw zelf heeft een kantoorrui­mte en twee appartemen­ten op de eerste verdieping. Volgens het gewestplan ligt de site in een woongebied, waardoor dit gebied zich leent voor een projectont­wikkeling. In principe is er na de sloop plaats voor een inbreiding­sproject. De Regie der Gebouwen en de politiezon­e Rupelstree­k zijn de eigenaars.

“Begin dit jaar werd bekendgema­akt dat de biedingen binnen moesten zijn voor 16 april. Dat bleek een vijftal te zijn. De bieders kregen op 22 mei de mogelijkhe­id om op de hoogst geboden prijs verder te bieden. Dat liep met een sisser af, want de gevraagde prijs van 850.000 euro werd niet gehaald. Momenteel wordt afgestemd tussen de opdrachtge­vers welke de verdere stappen zullen zijn, of de verder te volgen procedure”, zegt woordvoerd­er Kris Sagher (FOD financiën).

Over de invulling werd eerder tussen de gemeente en de lokale bevolking overlegd. Daaruit bleek dat de eerst hoogbouw richting de Toren van Braem niet gesmaakt werd. Er werd nu voor gekozen om de net geen 3.000 vierkante meter door de koper te laten invullen met gezinswoni­ngen en maximaal drie bouwlagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium