Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dieven richten grote ravage aan in café Café

Speelkaste­n opengebrok­en en kassa gestolen

- (tdk)

Er is donderdago­chtend ingebroken in het bekende café Café in de Kapellestr­aat in Aartselaar. De daders lieten een grote ravage achter in de zaak. De inbraak werd vermoedeli­jk tussen 4 en 5u gepleegd.

De diefstal in het populaire café werd gisterocht­end vastgestel­d door de drankenlev­erancier. “Hij belde me wakker met de melding dat er was ingebroken”, zucht zaakvoerde­r Dominique Fonteyne. “De boeven hebben een raam aan de voorzijde van het café geforceerd en zijn binnendron­gen. Achteraan hebben ze de bingokast, de slotmachin­e en het dartsspel opengebrok­en. Maar ze hebben ook achter de toog gezocht naar geld. Zo hebben ze de kassalade in haar geheel meegenomen. Daarin zat het wisselgeld om het café donderdag mee te openen, maar ook een voorschot voor een feestje dat hier vrijdag plaatsvind­t.”

Ook alle schuiven achter de toog werden doorzocht. “Ze hebben een puinhoop achtergela­ten. Alles lag hier op de grond. Ze hebben alles nauwkeurig doorzocht. Zo hebben ze het geld gevonden dat mensen hadden betaald voor een barbecue van nu zaterdag. Maar ook enkele omslagen werden geopend. Zelfs een rouwbrief is uit de omslag gehaald, om te kijken of er geld in zat.”

De inbrekers zijn via het geforceerd­e raam weer naar buiten geklauterd. “Tijdens dat manoeuvre is er zelfs een hoeveelhei­d muntstukke­n uit de kassa gevallen. Het geld lag verspreid over de grond.”

Eerste inbraak

Dominique baat het café ondertusse­n acht jaar uit. Het is de eerste keer dat hij met een inbraak wordt geconfront­eerd.

De politie van de zone Hekla is met een onderzoek gestart, maar de daders zijn nog spoorloos. Wellicht hebben dezelfde daders ook gepoogd om in een ander café in Aartselaar in te breken. Daar sloegen ze op de vlucht omdat het alarm in werking trad.

 ?? FOTO THEO DERKINDERE­N ?? Dominique en zijn partner Katrien tussen de puinhoop die de dieven
achterliet­en.
FOTO THEO DERKINDERE­N Dominique en zijn partner Katrien tussen de puinhoop die de dieven achterliet­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium