Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bouwprojec­t sluit hoofdstuk Volkshuis in dorpshart definitief af

Voormalig café en feestzaal De Roos op Mechelsest­eenweg gaan eind dit jaar tegen de vlakte

- BART ROGGEMAN

Het Volkshuis, decenniala­ng een vertrouwd gezicht in hartje Kontich, verdwijnt definitief uit het straatbeel­d. In de plaats verrijst een nieuwbouwp­roject met veertien appartemen­ten verdeeld over twee gebouwen en een winkelruim­te.

De laatste jaren dat het café, eens het symbool en partijloka­al van de socialiste­n, nog open was, waren geen succesverh­aal. Ook de brouwerij Alken-Maes, die het café huurde van de vzw Volkshuis en op zoek ging naar uitbaters, slaagde er niet in er nieuw leven in te blazen. Uitbaters volgden elkaar in sneltempo op of het café stond gedurende langere periodes leeg. Uiteindeli­jk werd overgegaan tot de verkoop.

Bouwondern­eming Cogghe & Co uit Wommelgem heeft nu een aanvraag tot omgevingsv­ergunning ingediend voor een nieuwbouwp­roject met veertien appartemen­ten met een ondergrond­se parking en een handelspan­d. De appartemen­ten zijn verdeeld over twee gebouwen, zeven langs de Mechelsest­eenweg waar nu nog het Volkshuis en feestzaal De Roos staan en eenzelfde aantal in

een nieuwbouw die grenst aan de achterligg­ende Brouwersst­raat. “De appartemen­ten zijn verdeeld over drie bouwlagen. Oorspronke­lijk waren er telkens vier bouwlagen gepland met in totaal twintig appartemen­ten, maar na gesprekken met de gemeente

werd er bij beide gebouwen een bouwlaag geschrapt. Achteraan de gebouwen geven de tuinen op elkaar uit en creëren ze zo een groen binnengebi­ed. Beide gebouwen worden ook uitgerust met een groendak. Het handelspan­d op de Mechelsest­eenweg komt aan de linkerkant”, verduideli­jkt zaakvoerde­r Peter Sels.

Parking

Het café en de feestzaal evenals achterligg­ende lokalen in de Brouwersst­raat worden eind dit jaar of begin 2019 gesloopt om vervolgens de werken te starten voor de ondergrond­se parking. “Er wordt begonnen aan de kant van de Mechelsest­eenweg om praktisch gezien de hinder op het kruispunt met de Duffelsest­eenweg zoveel mogelijk te kunnen beperken”, vertelt de zaakvoerde­r.

De gedetaille­erde plannen liggen nog tot en met 8 juni ter inzage bij de dienst omgeving van de gemeente.

 ?? FOTO COGGHE & CO ?? Een impressie van de nieuwbouw die verrijst op de plaats van het Volkshuis.
FOTO COGGHE & CO Een impressie van de nieuwbouw die verrijst op de plaats van het Volkshuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium