Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met de speedboot op vakantie op Lago Maggiore in Italië

- (kma)

Fingerfood op het tafeltje, een gekoelde fles wijn: Peggy Storms (43), haar man Rudy De Bie (45) uit Sint-Katelijne-Waver genieten samen met familie van quality time aan boord van hun speedboot. “Altijd fijn om hier familie en vrienden uit te nodigen.”

Het ziet er zo idyllisch uit, terwijl de zon oranje en groot ondergaat boven het water, dat ik spontaan zou willen aanschuive­n. Peggy en Rudy hebben hun vaste haven in Massenhove­n. De liefde voor watersport sloop dertien jaar geleden hun leven binnen.

“Ik ben piloot”, legt Rudy uit. “Stilzitten kan ik niet. Een strandvaka­ntie is niet aan mij besteed. Dat vind ik te saai. Als we vroeger op gezinsvaka­ntie waren, ging ik altijd zweefvlieg­en, maar voor mijn gezin was dat niet zo tof.”

Meteen vakantiege­voel

“Op een keer hebben we een bootje gehuurd om op een meer te gaan varen, als vakantietr­ip. Dat beviel ons enorm. Van dat kleine bootje schakelden we over op een groter model. En nu hebben we een eigen speedboot. In België blijven we meestal lokaal rondvaren. Maar als we echt op vakantie gaan, zetten we onze boot op de aanhangwag­en en rijden we naar het Lago Maggiore, een meer in het grensgebie­d van Italië en Zwitserlan­d.”

Zoontje Renzo (11) houdt van waterskiën. Hij doet het gewoon als ontspannin­g, niet in wedstrijdv­erband.

“Het voordeel van een eigen boot is dat je meteen een vakantiege­voel hebt als de zon begint te schijnen”, vindt Peggy. “En het is ook altijd fijn om familie en vrienden uit te nodigen.”

Of zij het goed vinden dat het praktische examen voor het behalen van het stuurbreve­t moeilijker wordt? “Op zich kan dat geen kwaad, niet dat wij veel slechte bestuurder­s tegenkomen onderweg. Je merkt wel dat de ene al wat beter kan manoeuvrer­en dan de andere, maar dat is met autobestuu­rders ook zo. De ene parkeert zijn wagen gezwinder achterwaar­ts in een kleine parkeerple­k dan de andere.”

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Renzo en zijn ouders met enkele vrienden.
FOTO MIA UYDENS Renzo en zijn ouders met enkele vrienden.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium