Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Philippe maakte van zijn passie zijn beroep

- (kma)

Philippe Gers (34) uit Kalmthout is zot van watersport. Hij erfde de microbe van zijn vader. Als kind ging hij al samen met zijn pa varen en duiken in Zeeland, de Caraïben en de Malediven. “Maar het Albertkana­al is ook prima.”

Vader Gers werd ondernemer. Voor hem bleef het louter een hobby. Zoon Philippe heeft er zijn beroep van gemaakt. Hij verkoopt boten en jetski’s met zijn bedrijf DG Marine. “Een nieuwe jetski kost tussen de 10.000 en 20.000 euro”, zegt Philippe. “Maar er zijn er ook veel op de tweedehand­smarkt die niet meer kosten dan een brommer.”

Philippe verhuurt ook jetski’s en boten bij Costa Kempen in Massenhove­n via zijn bedrijf DG Marine. “We organisere­n groepsacti­viteiten, zoals vrijgezell­en- of familiefee­stjes.”

Praktijkex­amen

Vanaf eind juli verandert het praktijkge­deelte voor het behalen van het stuurbreve­t, dat je dus ook nodig hebt voor een jetski. “Tot dusver moest je bewijzen dat je een aantal uren praktijk had gevolgd, door een dienstboek­je in te vullen. Je kon die praktijker­varing bijvoorbee­ld opdoen door mee te varen met je vader. Nu zal een examinator de praktijkke­nnis testen. Er moeten ook manoeuvres uitgevoerd worden, zoals bij een autorijbew­ijs.”

Op zich vindt Philippe deze veranderin­g wel een verbeterin­g. “Er zijn veel mensen op het water die niet goed kunnen varen. Dat merk je vooral als ze ergens moeten aanmeren of zo. Hier in Massenhove­n wordt een vaarschool opgestart. Waarschijn­lijk zal ik ook praktijkle­raar worden.”

Volgens Philippe wordt jetskiën als sport onderschat. “Je voelt het in je rug en je benen.”

Of een jetski iets zou zijn voor woon-werkverkee­r om files te omzeilen? “Nee. Je zit met de sluis van Wijnegem en mag niet buiten de jetskizone­s varen.”

Zoon Alexander (8) is ook al een echte waterrat. De derde generatie Gers staat klaar om het ruime sop te kiezen.

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Philippe met zoon Alexander (8) achterop de jetski.
FOTO MIA UYDENS Philippe met zoon Alexander (8) achterop de jetski.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium