Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zestig jobs op de helling bij Bristol, twintig winkels sluiten

Limburgs familiebed­rijf achter schoenwink­els Bristol werkt aan nieuwe strategie

- (jas)

Bristol, het vroegere Shoe Discount, gaat twintig winkels sluiten in België en Nederland. Zestig personeels­leden dreigen zo hun job te verliezen. Vorig jaar verdwenen er ook al honderd jobs en sloten er twintig winkels.

Het Limburgse familiebed­rijf Euro Shoe Groep van Elise, Phi-

lippe en Kenneth Vanaudenho­ve gaat twintig van zijn 270 Bristol-winkels – waarvan er 160 in België gelegen zijn – sluiten. Zowel in Nederland en België staan er daardoor in totaal een zestigtal jobs op de helling.

Dat is opvallend, want twee jaar geleden kondigde Euro Shoe Group, onder toenmalige Kurt Moons, nog aan om honderd nieuwe winkels te openen in de Benelux. Maar de teleurstel­lende resultaten leidden tot het ontslag van Moons. Van dat plan kwam dus niets in huis.

Hij werd opgevolgd door de familie Vanaudenho­ve die de touwtjes in handen nam. Shoe Discount werd Bristol. Vorig jaar verdwenen er ook al honderd jobs. Euro Shoe Group heeft toen twintig Avancescho­enwinkels gesloten of verkocht.

Bestaande winkels opfrissen

Welke winkels er zouden verdwijnen door de recente herCEO structurer­ing is nog niet duidelijk. De familie Vanaudenho­ve zegt wel dat ze een visie voor de toekomst klaar heeft en aan een nieuwe strategie werkt. Naast het feit dat de bestaande winkels opgefrist worden, is het nog koffiedik kijken tot het volledige plan is uitgeteken­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium