Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meldt Real zich voor Courtois?

- (bla)

Meldt Real Madrid zich voor Thibaut Courtois? Het is niet onmogelijk, want twee weken voor de afreis naar het WK is de doelman van de Rode Duivels in de ban van de transferko­orts. Volgende week hoopt hij in ieder geval meer duidelijkh­eid te krijgen van Chelsea.

Er kan dus binnenkort iets bewegen rond Thibaut Courtois. Engelse media meldden gisteren dat de Belg in de belangstel­ling staat van Liverpool, waar zowel Lorius Karius als Simon Mignolet zullen vertrekken. Maar Courtois heeft geen weet van interesse en ook geen zin om naar de Merseyside te trekken. Mogelijk zit er nog iets veel beters in de pijplijn: door het verrassend­e vertrek van trainer Zinédine Zidane komt ook diens beschermel­ing Keylor Navas onder druk. Als Madrid een nieuwe doelman haalt, is ook Courtois kandidaat. Al hangt veel af van wie er straks in het Bernabéu trainer wordt.

Een verlengd verblijf bij Chelsea blijft wel tot de mogelijkhe­den behoren. Sowieso loopt zijn contract nog een jaar door bij Chelsea. Eerdere bespreking­en over een contractve­rlenging sprongen af, maar mogelijk komt er volgende week alsnog beweging in.

Fellaini naar Milan, Manchester of een derde club?

Marouane Fellaini lijkt de eerste Rode Duivel die een transfer kan maken. De middenveld­er is einde contract bij Manchester United en is vrij te tekenen bij een andere club. Via Luciano D’Onofrio heeft hij een aanbieding van AC Milan op zak. Maar ook Manchester United zou nog een ultieme inspanning doen om de Big Fella op Old Trafford te houden. En volgens een bron dicht bij het dossier zou er zich in de laatste dagen een derde hond hebben gemeld. Een Engelse ploeg die Europees voetbal zou spelen. D’Onofrio heeft goeie banden met Everton, de ex-club van Fellaini. Maar de Toffees grepen dit seizoen naast een Europees ticket en stelden gisteren met Marco Silva een trainer aan die een ander soort voetbal bezigt dan dat waar Fellaini voor staat. Mogelijk zit er dus nog een verrassing in voor Fellaini.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium