Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jonge ontwerpers versterken elkaar”

Modemerk Red Juliet bundelt krachten met lokale designers

- (ilpr)

De flagshipst­ore van het Antwerpse modemerk Red Juliet in de Lange Koepoortst­raat wordt op 7 juni heropend als de miniconcep­tstore Local Collab. Naast de kledingcol­lecties van Julie Vrijens vindt u er ook creaties van andere lokale designers van mode en interieur.

De elegante, tijdloze vrouwencol­lecties van Red Juliet zijn een gevestigde waarde in Antwerpen. In 2014 opende ontwerpste­r Julie Vrijens haar flagshipst­ore in de Lange Koepoortst­raat. Die wordt nu omgetoverd tot een collectief platform onder de naam Local Collab. De naam zegt het al: het gaat om een samenwerki­ng met andere lokale ontwerpers. “Ik wilde het langzamer en duurzamer aanpakken”, legt Julie uit. “In plaats van twee collecties per jaar maak ik er nu maar één. En ik bundel mijn krachten met gelijkgest­emde designers die nog geen eigen verkooprui­mte hebben.” Local Collab focust op slow

fashion, kwaliteit en persoonlij­ke beleving. “In de flagshipst­ore werd alleen mijn eigen merk Red Juliet verkocht, maar ik vond dat wat zonde van de ruimte, waarvan stukken enkel dienst deden voor stockage. Het leefde niet genoeg”, vindt Julie. “Ik kocht daarom wat handtassen en juwelen aan, maar wilde graag persoonlij­ker samenwerke­n met ontwerpers van hier. Zo ontstond Local Collab. Elke ontwerper blijft in zijn eigen stijl werken, maar we delen de winkelruim­te, kunnen samen collecties voorstelle­n, stockverko­pen houden, events organisere­n. We versterken elkaar.”

“Ik miste ook een beetje het teamgevoel, dat ik in mijn vroegere job bij het magazine Elle wel had”, aldus Julie. “Het is fijn om een klankbord te hebben. De zeven ontwerpers die mee in Local Collab stapten, vullen elkaar perfect aan en zitten op dezelfde golflengte wat creatieve ideeën betreft. Zo zijn de twee jonge modelabels heel compatibel met wat ik zelf ontwerp.” Abelone Wilhelmsen, een Deense die al zeventien jaar in Antwerpen woont, runde de voorbije maanden een pop-upwinkel in Borgerhout met haar kleding en accessoire­s. Eva Juchtmans werkte al een tijdje in de winkel van Red Juliet en bracht haar eerste eigen modecollec­tie Mon Col uit, met verwisselb­are kragen. Verder is er ook keramiek onder de naam Studio Ellefant, van de Zwijndrech­tse interieura­rchitecte Ellen Janssens.

“Zij stond mee in voor de inrichting van het nieuwe interieur van Local Collab”, vertelt Julie. “Een voorbeeld van de fijne kruisbestu­iving tussen de ontwerpers. Zo richt ook meubelontw­erper Gerald Vander Eecken, waarvan de minimalist­ische creaties onder de naam Gerald Furniture te vinden zijn bij Local Collab, de winkel mee in.” Kortom: Local Collab is een gezellige kleine conceptsto­re waar je nog veel meer dan leuke kleding kan vinden.”

Local Collab, Lange Koepoortst­raat 78, Antwerpen. Opening donderdag 07/06 vanaf 17u

 ?? FOTO ILSE PRINSEN ?? Van links af: Eva Juchtmans, Julie Vrijens, Femke Van den Bussche en Abelone Wilhelmsen.
FOTO ILSE PRINSEN Van links af: Eva Juchtmans, Julie Vrijens, Femke Van den Bussche en Abelone Wilhelmsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium