Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Verdient Rode Duivel Romelu Lukaku meer respect?

-

Extrasport­ief

Lukaku is zeker een talentvoll­e speler met uitstekend­e voetballen­de kwaliteite­n. Niemand die het internatio­nale voetbal op de voet volgt, zal dat ontkennen. Het probleem is dat we leven in een tijd waarin voetballer­s meer moeten zijn dan een ster op het veld. Spelers moeten ook presteren op het maatschapp­elijke front. Dat moet dan ook nog eens uitgedrage­n worden via de sociale mediapagin­a’s van de speler en tijdens persmoment­en en interviews. Daardoor krijgt het publiek een beeld van een speler met sportieve en extrasport­ieve elementen. Lukaku is een speler die de extrasport­ieve elementen erg onderschat. Hij voelt dat zijn inspanning­en niet voldoende worden gewaardeer­d. Dat is natuurlijk onterecht, want hij is een van onze belangrijk­ste Rode Duivels en ook bij zijn club heeft hij een belangrijk­e rol. Gewoon blijven scoren dus, blijven lachen, blijven juichen, en probeer niet zo zwaar te tillen aan de rest.

THIJS BAEYENS, ANTWERPEN

Koren op molen

Lukaku is een topspits met een historisch palmares bij zijn clubs. Hij verdient absoluut respect. Maar zulke reacties in de pers gooien, is koren op de molen van zijn ‘haters’. Hij zou beter genieten en dankbaarhe­id tonen voor de steun die hij wel krijgt, dan te reageren op de steun die hij niet krijgt.

BART RAEYMAEKER­S, NIJLEN

Vechten

Voetballer­s die meer steun, respect en erkenning willen, moeten daarvoor vechten. Samenspel en vechten voor de bal is belangrijk. Lukaku staat gewoon te wachten tot de bal voor zijn voeten rolt om dan binnen te trappen. Lukaku verdient de eer niet voor die goals. Dus nee, ik vind niet dat hij meer respect moet krijgen.

CAROLINE B., GROBBENDON­K

Zoals het hoort

Lukaku doet zijn job en wordt daar royaal voor betaald, door zijn club en door de nationale ploeg. De meerderhei­d van de Belgen werkt ook keihard (voor veel minder geld) en krijgt evenmin een schouderkl­opje. Ik heb zelf al verscheide­ne wedstrijde­n van de nationale ploeg gezien en vind dat hij door de supporters respectvol en zoals het hoort behandeld wordt.

LUC VANHOOF, LOMMEL

Buffel

Respect moet je afdwingen en dat doe je zeker niet door een grote mond op te zetten. Het zou Lukaku sieren als hij minder zou opvallen door grootspraa­k. Voetballen kan hij niet, hij staat vooral op de juiste plaats om te scoren. En dat geeft hem niet het recht om uit te bazuinen dat hij beter is dan anderen. Hij zal altijd een twijfelgev­al blijven gezien zijn huidige speelstijl die weinig mensen aanspreekt en van hem vooral een buffel maakt die met oogkleppen de weg naar doel zoekt.

ALFONS VERBIST, ANTWERPEN

Evolutie

Lukaku is van een zuiver fysieke speler geëvolueer­d naar een voetballer met meer techniek. Waarschijn­lijk de invloed van de topploeg waarvoor hij speelt. Fijnbesnaa­rd zal hij nooit zijn, maar op zijn positie is dat ook absoluut niet nodig. Topspits voor mij!

TOM GEENS, KONTICH

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium