Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Statiegeld

Statiegeld op drankverpa­kkingen moet dus het wondermidd­el worden dat het probleem van sluikstort­en voor eens en voor altijd zal oplossen. Mag er dan misschien ook statiegeld komen op sigaretten­peuken, op verpakking­en van chips en op kauwgum? Wie nu een blikje, een plastieken flesje of een sigaretten­peuk op de straat gooit, zal dat blijven doen. Want die paar centen statiegeld kan hem of haar niets schelen. De mentalitei­t van deze kleine minderheid veranderen, vereist meer dan het invoeren van statiegeld. Want uiteindeli­jk is Jan Modaal, die al jaren zijn afval plichtsget­rouw sorteert, nog maar eens de dupe.

KAREL GILLEIR, ANTWERPEN

Luik

Vooreerst mijn deelneming aan de slachtoffe­rs van de schietpart­ij in Luik. Het is toch niet te geloven dat zulke criminelen opgevolgd worden door een stelletje zogezegde deskundige­n? Bijna altijd is de dader bekend bij het gerecht en heeft hij de toestemmin­g gekregen van specialist­en allerhande om te integreren in de maatschapp­ij. Maar de bevolking mag toch verwachten dat criminolog­en, psychologe­n en justitieas­sistenten kunnen inschatten of de crimineel in kwestie al dan niet een gevaar is in een vrije omgeving. Zij hebben toch hogere studies en opleidinge­n genoten om die verantwoor­delijkheid op zich te nemen? Spijtig genoeg is dat een illusie.

LUDO WUYTS, BOOM

Jan Peumans

Iemand met een beetje een moreel besef zal nooit uitspraken over de lippen laten rollen voor een camera en in het gezelschap van een horde persfotogr­afen, zoals Bart De Wever gedaan heeft in het geval van de 2-jarige peuter Mawda. Daarom vond ik de getuigenis van Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement en tevens lid van N-VA, zeer sterk en bemoedigen­d in Villa Politica op VRT, waarin hij openlijk verklaarde dat het ongepast was van Bart De Wever. Een lesje kan nooit kwaad. En meneer Peumans is nog meer in mijn achting gestegen.

EDDY WOLFS, TREMELO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium