Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laatste kans op een prijs voor dertigers bij Rode Duivels?

- KOEN VAN UYTVANGE

in de krant dat ik een terugkeer overwoog. (droog) Dan heb ik maar ja gezegd. Op gevoel.”

Ondanks een valse start in Noord-Ierland blijkt de comeback een meevaller. Tot de Wereldbeke­r in Frankrijk volgde. “Achteraf moest ik toegeven dat ik op mijn 37e toch niet meer op een WK thuishoord­e. Dat ging zo moeizaam. Ik voelde de ouderdom. Uithouding had ik nog, maar voetbal is meer dan dat. Voor hetzelfde geld vernietig je wat je voordien hebt gepresteer­d. Mensen onthouden alleen het laatste.”

Recordinte­rnational Jan Vertonghen wil spelen tot zijn lichaam het niet meer trekt. Ook Simon Mignolet en Dries Mertens weten van geen ophouden. Thomas Vermaelen, na Kompany het langst erbij, liet vorig seizoen nog verstaan dat hij de jaren die hij verloor door blessure wil goedmaken.

Radja

Wie wel de eer aan zichzelf hield: Radja Nainggolan, moe om zich in de gratie te vechten van deze bondscoach. Hij is niet de eerste die voor een Wereldbeke­r afscheid neemt van de nationale ploeg. Philippe Albert liet de Wereldbeke­r in 1998 aan zich voorbijgaa­n. Omdat de toen 30jarige verdediger zich liever concentree­rde op Newcastle. Maar ook doordat het niet boterde met bondscoach Georges Leekens, indertijd door Albert zelfs een “hypocriet” genoemd. Vandaag is de Ardennees iets zachter. “Er is iets gebeurd waar ik nooit over zal uitweiden, maar dat speelde ook een rol. Achteraf bekeken maar goed. Als ik zie wat er op het WK in Frankrijk gebeurde, weet ik niet of ik de gepaste reactie had getoond”, zegt Albert vandaag. “Ik kan Radja Nainggolan begrijpen. Ik zou hetzelfde hebben gedaan. Hij speelt al jaren op een geweldig niveau, maar hij krijgt er niets voor terug.”

De 31-jarige Kevin Mirallas, momenteel op vakantie in de VS na zijn niet-selectie, zou het voorbeeld kunnen volgen van Il

Ninja, maar heeft volgens zijn omgeving nog niet over stoppen gesproken. Niettemin zijn er drie dertigers die stoppen en drie die minstens twijfelen. En wie weet welk leed de ouden van dagen nog te wachten staat. Het afscheid van een generatie? Reken maar van wel.

Gert Verheyen

“Onderschat de druk niet die je voelt als je voor de nationale ploeg speelt. Je vertegenwo­ordigt een land. Ik kon daar slecht mee om.”

Franky Van der Elst

“Voor hetzelfde geld vernietig je wat je voordien hebt gepresteer­d. Mensen onthouden alleen het laatste.”

Philippe Albert

“Ik kan Radja Nainggolan begrijpen. Ik zou hetzelfde hebben gedaan.”

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium