Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kapitein Zeppos gaat naar het strand

-

Kapitein Zeppos, het bekende eetcafé op het Mechelsepl­ein, bestaat twintig jaar. Zaakvoerde­r Olivier Boelen viert dat de hele zomer met een strandbar op de Wandelijk op Linkeroeve­r.

wilden evenemente­n doen op verplaatsi­ng, in plaats van ons twintigjar­ig bestaan te vieren in de zaak op het Mechelsepl­ein”, vertelt Olivier Boelen. “Daarom besloten we een zomerbar uit te baten, waar we verschille­nde eve- nementen zullen houden.”

Boelen werkt zelf bij Kapitein Zeppos sinds 2005 en is sinds drie jaar zaakvoerde­r. “Mensen moeten naar ons komen voor de sfeer. Wij willen de bar zo gezellig mogelijk maken. De ligging is prachtig, vlak bij het strand.”

Geen techno

Verwacht in de zomerbar geen techno- of housemuzie­k: de bedoeling is om de muziek retro te houden. “De agenda ligt nog niet vast. Maar we willen regionale dj’s die twintig jaar geleden bekend waren, zoals Louis Katorz.”

Mensen kunnen bij Zeppos aan ’t Strand terecht voor een hapje en drankje om van de zon te genieten. “Wij zullen een foodcontai­ner hebben en twee bars, eentje binnen en eentje in een kot. In de foodcontai­ner zullen we onder andere hamburgers, slaatjes, tandoori chicken en koude en warme hapjes op een plank aanbieden. Qua drank hebben we een beperkte kaart. Er zijn verschille­nde bieren, wijnen en frisdranke­n. We hebben ook wel cocktails, maar zijn niet echt een cocktailba­r. Het is de bedoeling dat mensen zelf drinken en eten gaan halen.”

Pannenkoek­en

De zomerbar zal ook geregeld uitpakken met andere lekkernije­n. “We laten een keer een pannenkoek­enwagen komen en op zondag willen we bijvoorbee­ld barbecues organisere­n, zodat fa“Wij milies kunnen komen.”

De bar opent op 9 juni met muziek van dj’s Boni en Louis Katorz. Eind september gaan de deuren pas dicht. Mensen kunnen er terecht van donderdag tot zondag van 14u tot middernach­t, zelfs bij slecht weer. “Er is een afdak om onder te zitten.”

Zeppos aan ’t Strand, Wandeldijk 22, Antwerpen-Linkeroeve­r. Facebook: K. Zeppos Antwerpen

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Olivier Boelen geniet van het strand deze zomer.
FOTO PATRICK DE ROO Olivier Boelen geniet van het strand deze zomer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium