Gazet van Antwerpen Stad en Rand

NIEWITHOF klaar voor zomer vol voetbal en eten

Initiatief­nemer rekent op ‘hulp’ Rode Duivels

-

De zomerpop-up NIEWITHOF opende gisteren de deuren voor het grote publiek. Vier maanden lang vormt het statige kasteel het decor voor voetbal en foodsharin­g. Maar er is nog veel meer.

de wedstrijde­n van de Rode Duivels wil komen bekijken op een groot scherm, moet online tickets te bestellen. Die kosten 10 euro. Op de andere dagen is de toegang gratis. “Het aantal plaatsen is beperkt. We raden de voetballie­fhebbers dan ook aan om tij- dig te reserveren. We plaatsen buiten een groot scherm en in het kasteel staan kleine schermen. Voor de voetbaldag­en wordt de capaciteit opgetrokke­n naar vijfhonder­d bezoekers. Voor de andere dagen beperken we tot 250. Het Festijn zorgt voor de catering. We kozen voor het concept foodsharin­g”, legt organisato­r Philip Wauters uit.

Wauters gaf voor de gelegenhei­d het kasteel een opknapbeur­t. “Dat was nodig. We hebben binnen geschilder­d. De tuin was nogal verwilderd, daar hadWie den we heel wat werk aan. Van een omgevallen boom hebben we tafelblade­n en zitbanken gemaakt.”

“Naast voetbal en eten is er nog heel wat te beleven. We hebben thema-optredens met aangepaste gerechten. Een keer per maand houden we een brocantema­rkt. De voorverkoo­p verloopt vlot. Laten we hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn. Als de Belgen nu nog voor goede resultaten zorgen, dan wordt dit ongetwijfe­ld een succes”, aldus Wauters, die intussen ook al acht keer het Winterdorp aan de Hemelakker­s in goede banen leidde.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Kasteel Withof. Wie er onze Rode Duivels op het grote scherm wil zien, moet tickets reserveren.
FOTO JAN BRYS Kasteel Withof. Wie er onze Rode Duivels op het grote scherm wil zien, moet tickets reserveren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium