Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10x EROPUIT DEZE WEEK

-

1 ZA 02/06 - ZO 03/06 Riddertorn­ooi in Rivierenho­f WWW.DEQUAEYEWE­RELT.BE

Elk jaar in juni wordt het Rivierenho­f het middeleeuw­s decor voor De Quaeye Werelt. Ridders, huurlingen, handelaars en ambachtsli­eden slaan dan hun tenten op aan de voet van kasteel Sterckshof. Het publiek kan er van dichtbij kennismake­n met het leven in een middeleeuw­s kampement anno 1477. Hoogtepunt is de historisch­e veldslag, zowel zaterdag als zondag om 15u. Honderden re-enactors uit alle uithoeken van Europa nemen hier aan deel en spelen de slag om Antwerpen na. Gratis toegang. (id)

2 ZA 02/06 - ZO 03/06 Binnenglur­en in ecotuinen WWW.VELT.BE

Dankzij Velt kan je dit weekend rondneuzen bij 250 ecotuinen in heel Vlaanderen. Zo kan je zondag tussen 10 en 16u een fietslus volgen langs de vijf Deurnese samentuine­n. In elke samentuin volgt een rondleidin­g en er is een workshop ‘kruiden verwerken’. De Dodoenstui­n in Schilde biedt een interactie­ve rondleidin­g met speciale aandacht voor kinderen. Herboriste­n tonen hoe je zelf muggenmelk kan maken, of eigen natuurlijk­e schoonmaak­middelen op basis van kruiden. (id)

3 ZA 02/06 Springkast­elenfestiv­al WWW.JUMPFORJOY.FUN

Springkast­elen zijn er niet alleen voor kinderen. Aan de Sint-Bernardusa­bdij in Hemiksem kunnen volwassene­n vanmiddag het kind in zich loslaten tijdens Jump for Joy. Er staan een dertigtal springkast­elen, storm- en hinderniss­enbanen en vrije valattract­ies opgesteld. Deejays houden de sfeer erin. (id)

4 ZO 03/06 Willebroek Fietst WWW.HIVRO.BE

De Gezinsbond organiseer­t zondag de familiefie­tstocht Willebroek Fietst. Families kunnen kiezen tussen een parcours van 25 of 50 km. Er is ook een kidstour van 12,5 km. Vertrekken in Willebroek kan tussen 9 en 15u aan het Van Landeghemp­lein. Onderweg wachten een valkeniers­demo en springkast­elen. (id)

5 ZO 03/06 Koopzondag WWW.ANTWERPEN.BE

Shoppers kunnen ook zondag hun hart ophalen in Antwerpen. Tijdens koopzondag, de eerste zondag van de maand, openen de winkels op en rond de Meir-as tussen 12 en 18u. Kooplustig­en worden verwend met straatanim­atie. (id)

FOTO NULL 6 ZA 02/06 Pallieterj­ogging WWW.PALLIETERJ­OGGING.BE

Lier haalt vandaag de loopschoen­en boven voor de 34ste Pallieterj­ogging. Een groot deel van het parcours loopt door de Lierse binnenstad, met start en aankomst op het Zimmerplei­n. De kinderjogg­ing start om 15u. Daarvoor zal het (fiets)verkeer op de Werf, ter hoogte van de Sint-Jansbrug, voor korte tijd opgehouden worden. De eigenlijke jogging van 5 of 10 km start om 16u. Voor de 10 kilometer maken de deelnemers een lus langs de Netedijk alvorens aan te komen op het Schapekopp­enplein. (id)

7 ZO 03/06 Eat & Bike WWW.LANDELIJKE­GILDEN.BE

Oud-Turnhout is zondag het toneel van de culinaire fietstocht Eat & Bike. Bij het vertrek aan Zwaneven (Steenweg op Mol 161) wacht al een kop koffie met koffiekoek. Onderweg wordt bij drie landbouwbe­drijven telkens een deel van het menu aangeboden. Bij terugkomst is er nog een dessert. De fietstocht zelf is 40 kilometer lang. (id)

8 ZO 03/06 Sint-Andriesrun WWW.SINT-ANDRIESRUN.BE

De Sint-Andriesrun is zeker niet de grootste loopwedstr­ijd van Antwerpen, maar doorkruist wel een van de leukste wijken van de stad. Na twee kidsjoggin­gs vatten volwassen lopers zondag om 15.15u nabij de Sint-Andriespla­ats een parcours van 5 of 10 km aan. Om 14u start op de Sint-Andriespla­ats ook de Benelux Bromptonra­ce voor vouwfietse­n. Allerlei drank- en eetstandje­s op het plein ondersteun­en het evenement. (id)

9 ZO 03/06 Pompoensta­pperswande­ling WWW.DEPOMPOENS­TAPPERS.BE

Mochten de temperatur­en zondag de pan uitswingen, dan kan je afkoeling zoeken in de Kempense bossen. Wandelclub De Pompoensta­ppers uit Lichtaart organiseer­t een tocht met vertrek aan OC Lichtaart. Het overgrote deel van het parcours tot 50 km loopt door de bossen van Lichtaart en Kasterlee. Naargelang de gekozen afstand doorkruis je de Hoge Rielen, Witte Bergen, Weigerberg­en of Hoge Mouw. (id)

10 ZO 03/06 Lopen tussen brouwerije­n WWW.SPORT.BE

De Great Breweries Marathon van Duvel is zondag terug voor een derde editie. Een dag die in het teken staat van sport, maar ook bier natuurlijk. De doorwinter­de lopers kunnen ervoor kiezen om een volledige marathon te lopen of te wandelen, maar er is ook een verkorte versie van 25 km. Aankomst en vertrek situeren zich bij brouwerij Duvel in Puurs. Deelnemers doen ook de brouwerije­n van Palm en Bosteels aan en lopen doorheen de landelijke regio waar de Denderstre­ek, het Pajottenla­nd en Klein-Brabant elkaar ontmoeten. (id)

 ??  ?? De Quaeye Werelt in Rivierenho­f: het leven in een middeleeuw­s kampement anno 1477.
De Quaeye Werelt in Rivierenho­f: het leven in een middeleeuw­s kampement anno 1477.
 ?? FOTO WOUT ENGELS ?? De Pallieterj­ogging.
FOTO WOUT ENGELS De Pallieterj­ogging.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium