Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jankend en tevreden naar buiten

DOLFJE WEERWOLFJE ZO 03/06 - ZO 17/06 | O.A IN THEATER ELCKERLYC | WWW.EVENT-TEAM.BE

-

Ooit daags na een voorstelli­ng al eens jankend door het huis gelopen? De kans dat het u overkomt na het bekijken van Dolfje Weerwolfje is groot. Niet dat u loopt te janken van ontroering of omdat het kijken naar de musical doffe ellende was, wel omdat u het aanstekeli­jke weerwolven­nummer dat de show afsluit niet meer uit uw hoofd krijgt. Event-Team toert momenteel door Vlaanderen en staat zondag in het Antwerpse Theater Elckerlyc, met deze musical gebaseerd op de populaire kinderboek­enreeks van Paul van Loon.

Het verhaal draait rond het geadopteer­de Dolfje, die in de nacht voor zijn zevende verjaardag de schok van zijn leven krijgt. De kleine jongen stelt vast dat hij plots een staart krijgt. Even later veranderen zijn handen in kleine klauwen en hij krijgt twee puntige oren. Dolfje blijkt een weerwolfje te zijn. Dolfje zal moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond vollemaan verandert in een weerwolf. Dat zet zijn hele leven op zijn kop. Want de kippen in de ren van de buurvrouw beginnen er plots heel appetijtel­ijk uit te zien. Vraag is ook hoe zijn broertje Timmy en zijn ouders zullen reageren. En dan is er nog die vreemde man die plots wel heel veel interesse in Dolfje vertoont. Jan Schepens en Dorothy Wuyts voegen alweer mooie rollen toe aan hun musicalpal­mares. Maar het was natuurlijk ook uitkijken naar Katja Retsin, die voor het eerst naast haar man in een musical stond. Ze zette een aardige vertolking neer als mama en bleek bijzonder grappig als een van de kippen.

Gaan kijken naar musicals van kleinere producente­n heeft, naast de doorgaans lagere ticketprij­zen, nog een extra voordeel: ze vormen vaak een kweekvijve­r voor jong talent. Jonge kinderen krijgen de kans om al ervaring op te doen. In deze musical charmeren zowel Dolfje als zijn broertje Timmy met hun ontwapenen­de spel. Maar ook jongelui op de rand van de doorbraak krijgen kansen in deze voorstelli­ngen. Zo speelde de toen amper zestienjar­ige Michiel De Meyer de hoofdrol in Jungle Book. In Dolfje Weerwolfje is Lennart Lemmens het talent om in de gaten te houden. Hij valt door zijn uitstralin­g op in het ensemble, zonder de aandacht naar zich toe te trekken, want een musical is nu eenmaal teamwork. Dat belooft voor volgend seizoen, wanneer hij een van de hoofdrolsp­elers wordt in de nieuwe Ketnetseri­e Campus 12. Eerst mag hij zich nog even concentrer­en op Dolfje Weerwolfje, een aangename musical die echter niet de hele tijd kan boeien. Maar zowel kinderen als volwassene­n stappen dankzij dat zalige slotnummer als een weerwolf jankend naar de maan tevreden naar buiten.

 ?? FOTO PEGGY DE HAAN ?? Uit Dolfje Weerwolfje.
FOTO PEGGY DE HAAN Uit Dolfje Weerwolfje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium