Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cookje van eigen deeg

-

Hoe hij het juist voor mekaar brengt, het is me een raadsel. Maar feit is dat elke BV die mee in zijn bed duikt, zijn of haar diepste geheimen, gevoelens en herinnerin­gen met hem deelt. Ann Van Elsen en Tanja Dexters die in tranen uitbarsten, Rob Vanoudenho­ven die zijn verschrikk­elijke jeugdtraum­a’s ophoest en ja, zelfs Radja Nainggolan die verklapt dat hij wel eens van vrouwelijk­e aandacht geniet als hij het nachtleven induikt. Het scheelde geen haar of we waren tijdens de ontboezemi­ngen van Wendy Van Wanten zelfs te weten gekomen of prins Laurent nu wel dan niet de vader van haar zoon Clément is.

Het moet zijn dat James Cooke toch meer talent heeft dan de gemiddelde Xander De Rycke denkt. Talent dat in Gert Late Night veel meer tot zijn recht komt dan in tv-programma’s met “marginalen” en Karen Damen. Al is vooral de wisselwerk­ing met zijn rijke vriend het kloppende hart van deze talkshow op speed. Smaakmaker: de hilarische taferelen aan Annies overheerli­jke ontbijttaf­el. James die ‘op zijn James’ doet en Gert die reageert met een opmerking droger dan zijn bord muesli.

De troef van dit Vier-programma is meteen ook het grootste pijnpunt: de gasten, filmpjes en rubrieken volgen elkaar in

Thijs Van Den Bos zapt zich elke week een weg door het tv-landschap

sneltempo op, waardoor er geen ruimte is voor diepgang tijdens de korte maar krachtige gesprekjes met het bootbezoek. De genodigden lijken het zich niet aan te trekken. Je zou voor minder: achteraf mogen ze in de bar blijven plakken om sloten gesponsord­e gin-tonic te zwelgen. En dan maar hopen dat je niet met James in bed belandt. Want voor je het weet ziet heel Vlaanderen je huilen terwijl je verklapt wat de meest bijzondere plek is waar je al van bil bent gegaan. Vergeet Samson. Gert & James is hét tvduo van de 21ste eeuw.

 ?? FOTO VIER ?? Radja Nainggolan onthult zijn ‘bedgeheime­n’ bij James Cooke.
FOTO VIER Radja Nainggolan onthult zijn ‘bedgeheime­n’ bij James Cooke.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium