Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wat voorafging

-

De strijd om Lierse SK start eigenlijk al op 8 september 2017. De Egyptische geldschiet­er en eigenaar van Lierse, Maged Samy, gooit na bijna tien jaar bewind de handdoek in de ring en kondigt de verkoop aan van Lierse. Het is het startschot voor woelige tijden op en rond het Lisp. Maandenlan­g komt de ene na de andere kandidaat-koper op de proppen. Japanners, Kazachen, Grieken… Lierse is blijkbaar populair in alle uithoeken van de wereld. De Grieken willen zelfs in bitcoins betalen. Maar tot een concrete piste komt het nooit.

Integendee­l. Op het Lisp gaat het van kwaad naar erger. Lonen van spelers, personeels­leden en jeugdtrain­ers worden niet meer uitbetaald, in en rond de club proberen enkele overblijve­rs met meer goede wil dan middelen Lierse toch nog te runnen. Op het moment dat de moegetergd­e spelers met een staking dreigen, komt er verlossend nieuws. CEO Jan Van Elst meldt midden maart dat er “een akkoord” is dat “dit weekend” getekend zal worden.

Helaas, tijdens dat ‘weekend’ gebeurt er niets. De Letse investerin­gsgroep Sensum Gripa, die samen met enkele Belgische investeerd­ers een bod op Lierse voorbereid­de, haakt af. “Te risicovol”, luidt het. Alleen de groep rond David Nakhid, een voormalige profvoetba­ller uit Trinidad & Tobago (die onder meer bij SV Waregem speelde en in Libanon een voetbalsch­ool runt) blijft over. Maar een deal tussen Nakhid en Samy raakt maar niet rond. Het vervolg is één grote race richting afgrond. De spelers staken, Lierse haalt de licentie niet, Nakhid haakt uiteindeli­jk definitief af (ook al lijkt er even een akkoord te zijn) en op 9 mei vraagt Lierse het faillissem­ent aan. Maandag 14 mei is dat ook officieel: de Koninklijk­e Lierse Sportkring is dood. Het stamnummer 30 wordt begraven bij de voetbalbon­d. De chaos op Lierse is compleet. Aan die chaos lijkt nu een einde te komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium