Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Regen legt Goffin lam

- Van onze redacteur in Parijs Marc Vermeiren

Net op het moment dat David Goffin zijn match tegen Gaël Monfils in handen leek te nemen, verzoop Roland Garros in de eerste regenbui van de dag. Tijdens de derde set gingen prompt de zeilen over het gravel van de Court Suzanne Lenglen, waardoor het laatste deel van het duel verschoven werd naar vandaag.

Drijvend op zijn sterke service en zijn stevige forehand had Monfils wel de eerste set via een tiebreak naar zich toegehaald, maar nadien nam Goffin de controle over. Hij hernam als een wervelwind in set twee. Geen halfuur duurde het vooraleer de bonus naar 5-0 was geklommen. Niemand in het stadion die niet wist: een Goffin van dit niveau kan hier heel ver komen. Hoe lang zou de Franse hypochonde­r – puffend, snotterend en met een gehavende knie – kunnen weerstaan aan het sloopwerk van onze landgenoot? Monfils vroeg zelfs een extra stel handdoeken om zich tijdens rustpauzes warmpjes te kunnen induffelen. De thuisfavor­iet leek te kraken, maar werd dus gered door de eerste regenbui van de dag.

In de achtste finale betreedt Goffin of Monfils het veld tegen Marco Cecchinato, een 25-jarige Italiaan (ATP 72) wiens magere Majorspalm­ares bestaat uit vier uitschakel­ingen in de eerste ronde. In hun twee voorafgaan­de duels kreeg Cecchinato op gravel trouwens altijd een stevige tik van de Belg. Maar voor het zover is, moet uiteraard Monfils nog voor de bijl. Vandaag gaat dat duel verder. Tussenstan­d Goffin - Monfils: 6-7 (6/8), 6-3, 3-2.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De paraplu gaat open, de werkdag wordt gedwongen te vroeg afgebroken.
FOTO PHOTO NEWS De paraplu gaat open, de werkdag wordt gedwongen te vroeg afgebroken.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium