Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een koers die me echt wel ligt”

- MARCEL BERNAERTS

Jim Aernouts is begonnen aan zijn voorbereid­ing op een zoveelste veldritsei­zoen. De renner uit Kalmthout was de voorbije week met de ploegmaats van Telenet Fidea Lions ook nadrukkeli­jk aanwezig in de Baloise Belgium Tour. De 29-jarige Aernouts wil die positieve lijn zondag in de Heistse Pijl doortrekke­n. “Het is een koers die me echt wel ligt.”

“We zijn er opnieuw aan begonnen”, zegt een duidelijk goedgeluim­de Jim Aernouts. “Na de stage met de ploeg op Mallorca startten we twee weken geleden het wegseizoen met de regionale wedstrijde­n in Verrebroek en in Puivelde. Dan volgde de Baloise Belgium Tour. Dat rondeke hadden we echt wel nodig om gerodeerd te geraken. Alles staat wel in het teken van de opbouw naar het veldritsei­zoen, maar dat wil niet zeggen dat we er hier ongeïntere­sseerd bij zullen rijden. We proberen iedere keer het beste van onszelf te geven en in de prijzen te rijden.”

Iets wat Aernouts en zijn ploegmaats van Telenet Fidea Lions de voorbije drie weken ook regelmatig wisten te doen.

“Het veldritsei­zoen is het hoofddoel, maar we hebben in de Baloise Belgium Tour als team ook wel mooie dingen laten zien. Het is nu de bedoeling dat we die lijn doortrekke­n, te beginnen met de Heistse Pijl.”

Een wedstrijd die de Kalmthoute­naar al meerdere keren gereden heeft en waar hij altijd op een degelijke wedstrijd kon terugblik“Het ken. “Het is een wedstrijd die me ligt, ook al zie je dat niet onmiddelli­jk aan de resultaten. De voorbije jaren wist ik er regelmatig mijn ding te doen en probeerde ik mee de wedstrijd te maken. Dat ga ik nu ook proberen. De wedstrijd eindigt er zelden op een massaspurt, meestal glipt er op de berg van Heist altijd wel een of ander groepje weg. Het is aan ons om te zorgen dat we in dat groepje aanwezig zijn. Dan zien we wel wie de beste benen heeft. Iedereen mag bij ons zijn eigen kans gaan, maar als het op sprinten aankomt, ben ik niet te beroerd de ploegmaats een handje toe te steken.”

Jim Aernouts verwacht wel een iets ander scenario dan de voorbij jaren. “Door de andere aanloop verwacht ik dat het langer gesloten zal blijven. Maar net als de voorbije jaren zal dat kaske wel opnieuw het verschil maken. En de aanwezighe­id van de televisiec­amera’s zal er wel voor zorgen dat de koers op tijd open breekt.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Jim Aernouts aan het werk in de tijdrit in Bornem tijdens de Belgium Baloise Tour.
FOTO PHOTO NEWS Jim Aernouts aan het werk in de tijdrit in Bornem tijdens de Belgium Baloise Tour.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium