Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze wedstrijd zal mijn seizoen niet maken, maar ik kijk er wel naar uit”

Laatstejaa­rsbelofte Jacob Relaes voelt de druk toenemen

-

Jacob Relaes wil zondag zijn supporters niet teleurstel­len. De laatstejaa­rsbelofte uit Zwijndrech­t hoopt er mee te kunnen doen voor de overwinnin­g. Hij beseft dat het beter zal moeten dan de voorbije weken.

“Tevreden kan ik niet zijn over de voorbije maanden. Echt slecht kan je het ook niet noemen, maar ik had toch op meer gehoopt. Heel wat meer”, zegt de 22-jarige Zwijndrech­tenaar met de nodige dosis zelfkritie­k. “Misschien dat ik er te veel van had verwacht. Ik ben laatstejaa­rsbelofte en dan weet je dat je resultaten moet halen om je in de kijker te rijden. Dat is niet echt gelukt. In de regionale wedstrijde­n kon ik nog wel enkele mooie uitslagen voorleggen, maar in de grotere eendagswed­strijden en ronden was het niet goed. Het maakt dat daardoor de druk om te willen presteren met de week groter werd. En dat was nu net wat ik niet nodig had. Het begon zowat in het hoofd te spelen dat het moest. Tja, dan lukt het natuurlijk niet”, zegt de renner van EFC-R&L Vulstekete­am.

Wat de wedstrijd in Zwijndrech­t betreft, voelt hij amper druk. “Deze wedstrijd zal mijn seizoen niet maken, maar ik kijk er wel naar uit. Voor eigen supporters kan je altijd iets meer. Dan wil je meedoen voor de prijzen. Ik hoop beter te doen dan vorig jaar toen ik er door materiaalp­ech de brui aan moest geven. Het nieuwe parcours - zonder de twee bruggen - is niet echt in mijn voordeel. Er liggen veel meer bochten en ik ben nu niet echt een held wat het bochtenwer­k betreft. Maar ik heb wel het voordeel iedere bocht te kennen en te weten waar het link kan worden. Mochten we met een klein groepje richting aankomst trekken, dan geef ik me wel kansen op een mooie uitslag. Wie weet zelfs winst. Het zou de eerste keer zijn bij de beloften.” (mabe)

Elite zonder contract en U23 zondag om 15.00u in Zwijndrech­t. De afstand bedraagt 115km verdeeld over 21 ronden. Start en aankomst DorpWest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium