Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb mijn start volledig gemist”

Michael Delbaen hoopt in het juiste ritme te geraken

-

Michael Delbaen beleeft niet meteen zijn beste seizoen. De renner van Illi-Bikes reed dit seizoen amper in de prijzen. Het contrast met het voorbije jaar, waarin hij sterk debuteerde bij de U23, is groot.

De 19-jarige Lintenaar beseft maar al te goed dat het beter moet. Hij hoopt zondag in ’s Gravenweze­l - waar hij het voorbije seizoen nog vijfde werd - opnieuw met een goed gevoel te kunnen rondrijden. “Ik kan niet tevreden zijn over de voorbije maanden. Ik heb mijn start volledig gemist”, windt Michael Delbaen er geen doekjes om.

“Ik heb in het tussenseiz­oen mogelijk te veel op kracht getraind en sukkelde in de beginfase van dit seizoen ook wat met mijn bloed. Kwam er ook bij dat mijn houding op de fiets niet de meest ideale bleek te zijn. Allemaal dingen die ervoor zorgden dat het niet draaide zoals verwacht.”

“Na enige rust probeerde ik te pieken naar het provinciaa­l kampioensc­hap van twee weken geleden in Borsbeek. Ik reed enkele dagen voor dat PK nog mee in de profkoers in Puivelde en hield daar toch een goed gevoel aan over. Maar het PK werd door ziekte een echte afknapper.” Michael Delbaen gaf op en besliste om de fiets even opzij te zetten.

“Ik nam een week volledige rust en ben nu net een week aan het trainen. De wedstrijd in ’s Gravenweze­l lijkt me de ideale gelegenhei­d om kilometers te maken. Het is een wedstrijd op een vlak parcours waarbij er aan een egaal tempo aan de conditie kan worden gewerkt. Het zou straf zijn mocht ik mijn prestatie van vorig seizoen kunnen herhalen, maar ik wil na de wedstrijd in ieder geval met een goed gevoel van de fiets kunnen stappen. De volgende doelen liggen nu in de maand augustus met het BK en de rondes van Brabant en Oost-Vlaanderen.“(mabe)

Elite zonder contract en U23 zondag om 15.00u in ‘s Gravenweze­l. De afstand bedraagt 112km. Start en aankomst in de Kerkstraat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium