Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het werd tijd om andere lucht op te snuiven”

- MARCEL BERNAERTS

GS Beobank Hoboken speelt zaterdag om 21.00u in het Euro Volley Center in Vilvoorde de finale van de Beker van België tegen kampioen ARB Hamme. Meteen het afscheid van icoon Steven Dillien. De voormalige gouden schoen en meervoudig topschutte­r wil nog één keer alles uit de kast halen om een prijs te pakken en zo na dertien jaar, waarvan zeven op het hoogste niveau, de club te verlaten.

“Het werd tijd om andere lucht op te snuiven”, stelt Steven Dillien, die volgend seizoen bij KK Malle-Beerse op het hoogste niveau van het Futsal speelt. Zijn nieuwe werkgever is voor de pocketspit­s van Hoboken geen onbekende omdat hij de voorbije jaren ook al regelmatig bij de Kempenaars aan de aftrap verscheen.

“De lokroep van KK Malle-Beerse was groot. Ik werd er de voorbije jaren altijd goed ontvangen en met Niels van de Vel en Yannis Van Parijs zie ik er ook twee spelers terug die ik goed ken van het veldvoetba­l. Ik voelde aan dat het moment gekomen was om de stap te zetten. Ik wil hier niet mee zeggen dat ik neerkijk op het niveau van het BZVB-zaalvoetba­l. Ik heb ook niet het gevoel dat ik een immense stap voorwaarts zet en dat het niveau in het Futsal veel hoger zal liggen. Ik ben ervan overtuigd dat de top vier van de BZVB meedraait op het hoogste niveau van het Futsal. Het voetbal dat er gespeeld wordt, is gewoon anders: harder en fysiek zwaarder. Daar is het twee keer effectief twintig minuten alles geven terwijl het nu twee keer dertig miDe

nuten speeltijd was. Maar als veldvoetba­ller moet me dat wel liggen.” Steven Dillien, komend seizoen op het veld bij Lyra in derde amateurkla­sse, wil nog eenmaal met GS Beobank Hoboken knallen. Hij beseft maar al te goed dat het geen evidentie wordt om de beker te pakken.

“Deze overstap zorgt voor extra motivatie. Ik wil hier in schoonheid eindigen. In de competitie waren

we twee keer de betere van Hamme, maar toch is die ploeg in mijn ogen favoriet. Wij wonnen in de competitie ook van Thulin, maar toch kegelde die ploeg ons uit de play-offs. Hamme won dan weer overtuigen­d tegen datzelfde Thulin. Ik vind het niet meer dan logisch dat zij als favoriet van start gaan. Ze hebben nog het bijkomende voordeel dat ze al een prijs in handen hebben. Wij niet.”

afscheidne­mende spits verwacht dan ook een moeilijke wedstrijd die in niets te vergelijke­n is met de twee vorige confrontat­ies. “Toen ging het om amper twee punten en had je nog tijd om eventueel verlies recht te zetten. Nu is het alles of niets. Dat zorgt voor een totaal andere benadering en brengt toch wel wat meer stress met zich mee.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Steven Dillien in het shirt van Malle-Beerse in actie tegen Harram Mustapha en Dahbi Mohamed Reda van Hasselt. De zaalvoetba­ller van GS Beobank Hoboken speelde de voorbije jaren al regelmatig mee met MalleBeers­e en maakt in het tussenseiz­oen definitief...
FOTO SVEN DILLEN Steven Dillien in het shirt van Malle-Beerse in actie tegen Harram Mustapha en Dahbi Mohamed Reda van Hasselt. De zaalvoetba­ller van GS Beobank Hoboken speelde de voorbije jaren al regelmatig mee met MalleBeers­e en maakt in het tussenseiz­oen definitief...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium