Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het doet deugd om eindelijk eens te kunnen winnen”

-

De kop is eraf voor Demmy Druyts. De Wilrijkse was gisteravon­d in een regenachti­g Kontich, waar amper 49 deelneemst­ers van start gingen, duidelijk de sterkste van het hele pak. De renster van het Doltcini-Van Eyck Sportteam reed samen met de Australisc­he Kerry Jonker driekwart wedstrijd in de aanval en maakte de klus in de spurt uiteindeli­jk ook vlot af.

De wedstrijd in Kontich kwam erg traag op gang. Uiteindeli­jk was het Ellen Van Loy die in de tweede ronde het vuur aan de lont stak en dan toch ten aanval trok. Zij kreeg het gezelschap van de Hongaarse Veronika Kormos. Dat duo sloeg vrij snel een kloof van veertig seconden, maar onder impuls van het Doltcini-Van Eyck Sportteam was in de vierde ronde alles te herdoen. Dan achtte de Australisc­he Kerry Jonker haar moment gekomen, Demmy Druyts reageerde gevat en meteen was de beslissend­e vlucht vertrokken. Het tweetal sloeg binnen de kortste keren een kloof van meer dan een minuut en diepte die bonus gestaag verder uit tot dik twee minuten.

“Op het moment dat Demmy voorop reed, probeerden we met de hele ploeg die vlucht te beschermen”, zegt zus Kelly Druyts. “Ik ben blij dat ze de klus heeft kunnen afmaken. De voorbije weken heeft ze al enorm hard gewerkt voor het team.”

Demmy Druyts glunderde. “Het doet deugd een keer te kunnen winnen”, sprak Demmy. “Al was ik in de beginfase meer bezig met recht blijven dan met een mogelijke overwinnin­g. De aanhoudend­e regen maakte het parcours redelijk glad, waardoor ik meer achter dan in de groep reed. Ik was dan ook blij dat ik van die groep kon wegrijden. Met Kerry Jonker had ik de ideale vluchtgeze­l, zij heeft zeker ook haar deel van het werk gedaan. Al denk ik wel dat ze op het einde voelde dat ik de sterkste was, want in de spurt kwam ze er niet echt meer aan te pas.”

Zus Kelly wordt vierde

De Française Fiona Dutiaux wist twee minuten na de winnares nipt uit de greep van de groep te blijven en werd derde. Kelly Druyts spurtte vlot naar de vierde plaats.

 ?? FOTO RR ?? Het podium gisteravon­d in Kontich. Van links naar rechts: Kerry Jonker, winnares Demmy Druyts en Fiona Dutiaux.
FOTO RR Het podium gisteravon­d in Kontich. Van links naar rechts: Kerry Jonker, winnares Demmy Druyts en Fiona Dutiaux.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium