Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Goddelijke Italiaanse keuken in oude pastorie

Restaurant Il Divino di Milano gebruikt unieke pizzaoven

-

In de oude pastorie in de Theo Verellenla­an opent dit weekend het Italiaanse restaurant Il Divino (de goddelijke) di Milano. Chefkok Johan De Jaegher (45) wil Italiaanse smaken op uw bord toveren.

Johan kent het klappen van de zweep, want hij is de zoon van de patron van het bekende Italiaanse restaurant Milano in de Statiestra­at in Antwerpen. Zijn vrouw Sylvie Aernouts (46) woonde als kind tegenover de pastorie. Zij is de dochter van kolenboer Jan Aernouts. De familie Aernouts is actief in veel Gooreindse vereniging­en.

Johan en Sylvie kochten de pastoorswo­ning uit 1866 vorig jaar van de gemeente. Ze renoveerde­n de pastorie met respect voor oude elementen en breidden de woning uit. “De gevels werden zoveel mogelijk bewaard”, vertelt Sylvie. “In de woning hebben we het bureel van de pastoor gelaten als een plaats waar in groep kan getafeld worden. Met onze naam verwijzen we naar het restaurant van de papa van Johan, en naar het ‘goddelijke’ van de pastorie.” Achteraan is een stemmig terras dat uitkijkt op de vroegere pastorietu­in, nu het gemeentepa­rk van Gooreind. Het restau- rant telt 78 plaatsen en op het terras kunnen nog eens veertig mensen eten. Buiten de chef en zijn vrouw bestaat de keuken- en zaalploeg vooral uit rasechte Italianen. “Het is ook opvallend dat veel studenten bij ons willen komen werken”, vindt Sylvie.

Pizzaoven

De Jaegher gaat voor een traditione­le Italiaanse keuken met veel soorten pasta, maar bij de vleesgerec­hten kunnen de klanten ook frietjes eten. Het paradepaar­dje wordt een grote variatie aan pizza’s, gebakken in een unieke oven. “Van deze Morelle Fornioven bestaan er maar twee in de hele wereld”, weet de chefkok. “Die grootte vind je alleen in Dubai en bij ons. De oven wordt gestookt met gas en hout, en op de stenen vloer kunnen twaalf pizza’s tegelijk gebakken worden. Het baksysteem is artisanaal, de aandrijvin­g is computerge­stuurd.”

Een echte Napolitaan bakt de pizza’s. Het restaurant is alle dagen open (behalve dinsdag en woensdag) vanaf 12u tot 21.30u. Tussen 14.30 en 18u is er een beperkte kaart. (vw)

Il Divino di Milano, Theo Verellenla­an 87, Gooreind, www.ildivinodi­milano.be, 03.283.09.00

 ?? FOTO NEEL VERMEIREN ?? Chef-kok Johan en z’n vrouw Sylvie bij hun unieke oven. “Er zijn maar twee exemplaren ter wereld”, zeggen ze. “Een in Dubai en eentje bij ons in Gooreind.”
FOTO NEEL VERMEIREN Chef-kok Johan en z’n vrouw Sylvie bij hun unieke oven. “Er zijn maar twee exemplaren ter wereld”, zeggen ze. “Een in Dubai en eentje bij ons in Gooreind.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium