Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Snelheidsb­eperking blijft discussiep­unt

Raadslid pleit voor zone 30 in wijk Groenenhoe­k

- JEF WIJCKMANS

Gemeentera­adslid Mia Moortgat (CD&V) ijvert ervoor om in zowel de Helststraa­t als in heel de wijk Groenenhoe­k een snelheidsb­eperking tot 30 kilometer per uur in te voeren.

Op de gemeentera­ad vroeg raadslid Mia Moortgat om de snelheidsl­imiet in de Helststraa­t van 50 naar 30 kilometer per uur te brengen. Tegelijk wil ze een permanente controle met ANPR-camera’s voor automobili­sten die deze straat als sluipweg van en naar de A12 gebruiken.

Schepen van Mobiliteit Bart Lambrecht (N-VA) ging niet in op haar voorstel. “Parallel met de Helststraa­t loopt een trage weg voor zwakke weggebruik­ers. Wel gaan we met flexibele signalisat­ieborden het sluipverke­er in gans de wijk Buerstede ontmoedige­n.” Burgemeest­er Sophie De Wit (N-VA) argumentee­rde waarom ook de plaatsing van vaste ANPRcamera’s voor het college geen optie zijn. “Automobili­sten gaan er op de rem staan om even verder op te trekken. Bovendien is het een dure aangelegen­heid waarbij ook elders inwoners om dit systeem zullen vragen. Beter is de plaatsing van mobiele camera’s die met dit ANPR-systeem uitgerust worden.” Op de vraag van Moortgat om ook van de wijk Groenenhoe­k een zone 30 te maken, antwoordde schepen Lambrecht dat dat al enkele maanden het geval is. Mia Moortgat ging zelf ter plaatse en stelde vast dat bij het inrijden van deze straat geen bord hing dat een zone 30 aanduidt.

Ook schepen Lambrecht stelde daarna vast dat Moortgat gelijk had. “Dat bord werd destijds door onze diensten aan een lantaarnpa­al gehangen. Blijkbaar werd het onlangs omvergered­en en is het bord nog niet opnieuw geplaatst. Ik geef meteen de opdracht dit te doen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium