Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De pop-upbarokbar

- PATRICK VINCENT

Het Barokjaar brengt een volledige lijn merchandis­ing met zich mee én een lading streekprod­ucten in barokverpa­kking. Die kunt u degusteren en kopen in een speciaal voor de gelegenhei­d gecreëerde pop-upbar in de Nationales­traat.

Café Moda is niet meer. Sinds gisteren staat het pand aan de halte van tram 4 in de Nationales­traat volledig in het teken van het Barokjaar. Heel de zomer heet het Bar Barok en kunt u er pop-upgewijs gaan schransen en pinteliere­n terwijl u zich onderdompe­lt in de overdadige sfeer van PeterPaul Rubens en zijn zwierige trawanten.

De klassieke stenen dambordteg­els op de vloer zijn nog altijd even zwartwit, maar de muren en de toog van het pand kregen een paar nieuwe likken en het interieur werd kunstzinni­g afgewerkt met eeuwenoude verweerde krulorname­nten, rechtstree­ks geimportee­rd vanuit een gesloopte kloosterke­rk in Turnhout.

Op de kaart staan dan weer vooral grootstede­lijke dranken: de bieren van De Koninck, de gin van Havn, de koffie van Rombouts en uiteraard de Elixir d’Anvers, een speciale versie dan nog, twee jaar gerijpt op eikenhoute­n vaten. Daarbij hoort ook een lokale hap. Speciaal voor het Barokjaar maakten de kaasaffine­urs van Van Tricht in de Fruithofla­an een kaasbol op basis van Tripel d’Anvers. De slagers van The Butcher’s Store draaiden een speciale Vlaamse worst. Voor de zoetekauwe­n zijn er Antwerpse Handjes van Philip’s Biscuits. Al die producten zijn trouwens ook te koop in speciale barokverpa­kkingen, geïnspiree­rd door die ene schilder met zijn huisje op de Wapper. Want naast pop-upcafé, is Bar Barok ook een pop-upsouvenir­shop, met barokschri­jfboekjes, barokkleur­dozen, barokspeel­kaarten... maar ook in Antwerpen gemaakte barokjuwee­ltjes en een door studenten van de Modeacadem­ie ontworpen kledinglij­n.

Ook in de Stadswinke­l op de Grote Markt en in de MAS-shop kunt u de speciale merchandis­ing vinden. Maar alleen in Bar Barok kunt u er tijdens het shoppen ook een glas bij drinken. Nog een goede raad voor Antwerpena­ars die van minimalist­ische soberheid houden: u blijft het komende halfjaar misschien beter binnen.

 ?? FOTO'S PATRICK DE ROO ?? In Bar Barok komen fans van de tijd van Rubens aan hun trekken. Van kleurdozen tot een speciale versie van Elixir d’Anvers, er is voor elk wat wils.
FOTO'S PATRICK DE ROO In Bar Barok komen fans van de tijd van Rubens aan hun trekken. Van kleurdozen tot een speciale versie van Elixir d’Anvers, er is voor elk wat wils.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium