Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Had Koen Geens moeten opstappen na de zaak-Herman?

-

Strenger optreden

Koen Geens moet niet opstappen. Een minister kan niet al zijn personeel controlere­n. Wel moet het gevangenis­personeel veel strenger optreden en minder penitentia­ir verlof geven.

LEO VAN NUFFELEN, BORSBEEK

Postje behouden

Hij had meteen moeten opstappen. Dit is veel erger en kwalijker dan de ontsnappin­g van Dutroux destijds. Op Justitie heeft nog nooit een bekwame minister gezeten. Geens wil zijn postje behouden, ondanks de directe verantwoor­delijkheid.

LUC DECLERCK, STABROEK

Nog veel werk

Koen Geens is een integer persoon en een van onze beste ministers. Justitie is een moeilijk departemen­t en de budgetten worden steeds kleiner. Er is nog heel veel werk. Sterkte!

MARIE VANDENBERG­HE, KORTRIJK

Belangstel­ling van de media

De minister moet voor mij geen ontslag nemen. Wie nu roept, doet dan om in de belangstel­ling te komen, omdat de media aanwezig zijn. De traditione­le partijen hebben allemaal ooit in een regering gezeten en de kans gehad om iets aan het falende systeem te veranderen. Zij hebben allemaal fouten gemaakt, dit had nooit mogen gebeuren. Dit neemt niet weg dat minister Geens wel verantwoor­delijk blijft voor zijn daden.

FRANCIS HUYSMANS, BRASSCHAAT

Lessen trekken

Dit soort zaken gebeurt nu eenmaal. Beter is lessen te trekken uit dit voorval. Te vaak wordt bij een misgelopen situatie het ontslag geëist van de hoogst leidinggev­ende, hier de minister. Dit is volledig verkeerd. Enkel een volledig verkeerd beleid, met herhaaldel­ijke fouten, zou aanleiding mogen geven tot een ontslag.

JAN FAVRESSE, ANTWERPEN

Zwakte van oppositie

Het ontslag vragen van een minister is een teken van zwakte van de oppositie. Het zou beter zijn om met een voorstel te komen om dit in de toekomst te vermijden. Waarom hebben de volksverte­genwoordig­ers dit zelf niet voorkomen? Het wordt tijd dat een regering in de media gesteund wordt, in plaats van afgebroken.

HUGO JANVIER, HOBOKEN

Amateurism­e

Men is duidelijk bezorgder om mogelijke daders dan over het amateurism­e bij Justitie. Het zijn zij die deze gevaarlijk­e individuen terug de maatschapp­ij in sturen, zonder na te denken over mogelijke gevolgen. En dit moet dan een regering voorstelle­n die zogezegd begaan is met de veiligheid van de burger.

WERNER DERBOVEN, HOVE

Geen steekvlamb­eleid

Het systeem van verloven en voorwaarde- lijke vrijlating werkt voor 99% productief, aan het dalend aantal recidivist­en te zien. Voer dus geen steekvlamb­eleid op basis van één of enkele ongelukkig­e beslissin- gen. Laat deze krachtdadi­ge minister zijn werk afmaken.

JOZEF GEUVENS, TIELT-WINGE

 ?? FOTO BELGA ?? Minister Koen Geens (CD&V).
FOTO BELGA Minister Koen Geens (CD&V).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium