Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Modefeest op ronde catwalk van 125 meter

Studenten Modeacadem­ie tonen hun talent tijdens jaarlijkse modeshow in Parkloods

- ELLEN BOGAERT

Vierduizen­d modeliefhe­bbers kijken ieder jaar weer uit naar de show van de studenten van de Antwerpse Modeacadem­ie. Dat was gisterenav­ond niet anders. Net zoals altijd werd er weer volop geëxperime­nteerd met de vorm en lengte van de catwalk. Een gigantisch­e spiegelbol in het midden zorgde voor een feestelijk tintje.

De uitgedoste aanwezigen zaten in een gigantisch­e cirkel rondom een catwalk van maar liefst 125 meter. “Ook dit jaar hebben we volop gewerkt aan een bijzonder podium”, vertelt Walter Van Beirendonc­k, directeur van de modeacadem­ie.

“We gaan altijd voor de beste manier om de collecties tot uiting te laten komen. Dit jaar werd het dankzij de gigantisch­e spiegelbol iets zeer sculpturaa­ls. De bol is trouwens afkomstig van een Antwerpse firma.”

De show vergt heel wat voorbereid­ing, niet alleen van de studenten, maar ook van de docenten en alle vrijwillig­ers. “Ik mag best wel trots zijn op het werk van het team. Ieder jaar slagen ze erin om een mooie show op te zetten.” Van Beirendonc­k glundert zichtbaar, al was het de laatste tijd niet gemakkelij­k voor hem, gezien de zelfmoord van een Zuid-Koreaanjaa­r

Walter Van Beirendonc­k Directeur Antwerpse Modeacadem­ie

“Het waren zeer zware maanden, zowel voor de studenten als de docenten. We hebben de tijd gebruikt om te bezinnen en te reflectere­n over de gebeurteni­ssen.”

se derdejaars­student. “Het waren zeer zware maanden, zowel voor de studenten, als de docenten. We hebben de tijd gebruikt om te bezinnen en te reflectere­n over de gebeurteni­ssen”, zegt hij. “Maar het is echt de bedoeling om ons op de show te focussen en toch enigszins feest te vieren.”

Internatio­naal

Ook dit jaar wisten Van Beirendonc­k en zijn team een toonaangev­ende jury bijeen te krijgen. Vorige editie zagen we Stromae, dit was het een ander muzikaal talent, met name Max Colombie van Oscar And The Wolf. Ook Demna Gvasalia, gekend van het label Vetements en creatief directeur bij Balenciaga, zat in de jurystoel.

De laatstejaa­rsstudente­n komen uit alle hoeken van de wereld, van Australië tot de VS en Italië. “Dit jaar is de groep internatio­naler dan ooit”, zegt Van Beirendonc­k. “Ik geloof dat er zelfs maar een Belg bij zit. Die internatio­nale mix is echt wel kenmerkend voor onze opleiding.” Bijzonder ook is dat twee studenten samen hun individuel­e collecties toonden. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt, maar wel de eerste maal dat het om een koppeltje gaat: Noa Kapchitz en Elijah Schali. De twee hebben elkaar daadwerkel­ijk leren kennen tijdens hun jaren aan de academie en hebben plannen om later samen een eigen label op te starten.

Expo

Voor wie de show gemist heeft, is er vandaag de tentoonste­lling EXPO2018 die de kans biedt om de ontwerpen van de studenten van dichtbij te bekijken.

Het gebeuren vindt plaats in het historisch­e Antwerpse Handelsmus­eum in de Coquilhats­traat. Bezoekers zullen er ook de lokalen van de opleiding kunnen ontdekken. De Modeacadem­ie verhuist immers voor twee jaar naar deze stek, omdat momenteel het gebouw van het ModeMuseum, waarin de opleiding normaal huist, wordt gerenoveer­d. Naast collecties van de masterstud­enten, zult u er ook de kennis en kunde van de eerstejaar­s kunnen bewonderen. Zij creëerden historisch­e kostuums in het thema ‘Antwerpen Barok 2018’. Info: www.antwerp-fashion.be

 ??  ?? Zoals steeds een bontgekleu­rd gezelschap, daar op de catwalk in de Parkloods.
Zoals steeds een bontgekleu­rd gezelschap, daar op de catwalk in de Parkloods.
 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ??
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium