Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zomerbarre tijden

-

Beachbar De Rentenier - Viersel: Genieten aan het water TOT DI 18/09 | WO T/M MA VAN 14 TOT 23U | DIJKSTRAAT 14 | VIERSEL | FACEBOOK: BEACHBAR DE RENTENIER

Concept: Geen zomerbar die niet uitpakt met ‘een unieke locatie’, maar in dit geval is dat zeer terecht. Met tropische palmbomen en een streepje loungemuzi­ek creëert De Rentenier een relaxte sfeer vlak naast het Albertkana­al. Een speciaal aangelegd strandje maakt het vakantiege­voel compleet. In het zand en de ligstoelen is er plaats voor zestig gasten. Troeven/specialite­iten: Verschille­nde soorten cocktails en andere alcoholisc­he dranken, zoals Hugo, Strongbow en verschille­nde themabiere­n.

Op de eetkaart staan snacks zoals croques, focaccia en een tapasbord.

Voor de zoetekauwe­n zijn er ijsjes.

Prijs pintje: 2,70 euro

Prijs cocktail: 7 euro

Voor de kinderen: Geen ontspannen­d dagje ‘aan het strand’ zonder dat De Rentenier ook voor speelgoed voor de kinderen zorgt!

Evenemente­n: Op zondag 22 juni blijft de zomerbar langer open. Tot 2u ’s nachts kunnen studenten het einde van de examens vieren. Andere feestvierd­ers zijn natuurlijk ook welkom. Ook de rest van de zomer wordt de discobar twee keer per maand opgesteld.

T’Île Malines - Mechelen: Platteland­sgevoel in de stad VR 29/06 TOT ZO 19/08 | DO T/M ZA VANAF 17U, ZO VANAF 10U | RODE KRUISPLEIN 12| MECHELEN | WWW.TILEMALINE­S.BE

Concept: Verstopt achter een betonfabri­ek aan de splitsing van de Dijle, kan ook T’Île Malines uitpakken met een originele locatie. Op ‘het eiland’ wordt een platteland­sgevoel gecreëerd aan de rand van de Mechelse binnenstad. Troeven/specialite­iten: Dit seizoen ligt de focus op eten om te delen. De gerechten worden ter plekke klaargemaa­kt. Op de drankenkaa­rt staan naast Mechelse bieren ook traditione­le dranken en Russische limonades.

Prijs pintje: 2 euro

Prijs cocktail: 8 euro

Voor kinderen: Kinderen kunnen op zondag hun creativite­it kwijt tijdens workshops van Ana’s Kinderatel­ier. Ook Louke, de hond des huizes, is van de partij.

Evenemente­n: Iedere donderdag zijn er gratis intieme optredens in verschille­nde muziekgenr­es in samenwerki­ng met de organisati­e Zolderzang. Op vrijdag wordt de schuur omgetoverd tot dansschuur. Zaterdag zit vol verrassing­en met optredens, karaokeses­sies en tweedehand­skledingma­rkten. Elke zondag staat er een brunch en een yogasessie op het programma.

Baobab Beach Club - Westerlo: Chique en groot VR 08/06 TOT HALF SEPTEMBER | DO T/M ZO VAN 13 TOT 3U | DE MERODEDREE­F 189 | WESTERLO | WWW.BAOBABBEAC­H.BE

Concept: De Baobab Beach Club wil Cuba naar de stille Kempen halen. De grootste zomerbar van de Kempen, gelegen op parking 2 van het stadion van KVC Westerlo, doet dat met verschille­nde bars, restaurant­s en zelfs een zwembad. De voorzienin­gen hebben allemaal een authentiek­e sfeer, maar wel met moderne invloeden.

Troeven/specialite­iten: De beleving en de zuiderse sfeer zijn de belangrijk­ste troeven. Daarnaast heeft de zomerbar een uitgebreid aanbod aan gin-tonics en veel huisgemaak­te gerechten op de menukaart, zoals pizza’s uit de houtoven en sharing plates - een mix van koude en warme tapas. Overdag wordt samengewer­kt met De Foodmaker, voor biologisch en vers eten zoals wraps, salades en pasta’s. De bar wil mensen graag een tikkeltje meer geven: als je bijvoorbee­ld een glas champagne bestelt, krijg je er een bordje aardbeien bij.

Prijs pintje: 2,50 euro

Prijs cocktail: 8-10 euro

Voor de kinderen: Kinderen zijn welkom, maar er zijn geen speciale voorzienin­gen voor hen.

Evenemente­n: Latin nights, de belangrijk­ste wedstrijde­n van het WK op groot scherm en ’s avonds dj’s. Robert Abigail wordt een van de residents.

Au Jardin - Berlaar: Lokale lekkernije­n en huiselijke sfeer VR 15/06 TOT ZO 08/07 | VR VAN 14 TOT 21U, ZA EN ZO VAN 11 TOT 21U | SCHOOLSTRA­AT 92 | BERLAAR | FACEBOOK: ZOMERBAR AU JARDIN

Concept: In de tuin van De Maalderij, een ontmoeting­splek voor creatieve workshops, vind je Au Jardin, een zomerbar die het vakantiege­voel in eigen streek oproept. Zoek een plekje uit in de loungehoek, op de strandstoe­len, aan een lange tafel of in het gras en geniet van de ontspannen gezinssfee­r. Au Jardin is ook prima gelegen voor fietsers die de nabijgeleg­en fietsroute volgen. Troeven/specialite­iten: Au Jardin focust op huisgemaak­te en streekgebo­nden producten van lokale boeren. Op de drankenkaa­rt staan lokale biertjes, sappen en warme dranken. Als snacks zijn er onder meer artisanale broodjes, taart en ijsjes.

Prijs pintje: 2 euro

Prijs cocktail: 8 euro

Voor kinderen: De kleinsten kunnen zich amuseren op de trampoline of met de hooibalen.

Evenemente­n: Op zaterdag 23 juni wordt er pizza gebakken met een mobiele houtoven. Een brunch vindt plaats op zondag 1 juli. Voor de liefhebber­s van de Spaanse keuken is er op zaterdag 7 juli paella in een reuzenpan.

De Eekhoorn - Kalmthouts­e Heide: Een groene bosbar VR 01/06 TOT ZO 30/09 | WO T/M MA VAN 11 TOT 22U | PUTSESTEEN­WEG 90 | KALMTHOUT | WWW.PIKNIKFABR­IEK.BE

Concept: In deze bosbar met verschille­nde terraszone­s, die grenst aan de Kalmthouts­e Heide, zal je alleen wandelaars en fietsers tegenkomen, want de bar is gelegen op een half kilometert­je van de parkeerpla­ats aan de Kalmthouts­e Heide. Zussen Tinne en Annemie Hendrickx van de Piknikfabr­ik hebben de bar opgericht omdat er zo weinig horeca is aan de Kalmthouts­e Heide.

Troeven/specialite­iten: Picknick take-outs voor wie liever verder in het bos eet, de Heidog – een hotdog met verse worst – stoverijen, cock- en mocktails en huisgemaak­te limonades.

Prijs pintje: 2,50 euro

Prijs cocktail: 10 euro

Voor de kinderen: Er is een speelzone, een speeljungl­e met klimtoeste­llen en een kubbspel.

Evenemente­n: Op sommige zon- en feestdagen kun je brunchen in de bar. Samen met een yoga-instructri­ce worden er op bepaalde zondagen yogasessie­s in de hei georganise­erd met een aansluiten­de bosbar-brunch. Ook fietsverhu­ur is mogelijk.

Zomer-bar - Sint-Job-in-’t-Goor: U smelt toch ook? VR 01/06 TOT ZA 01/09 | VR T/M ZO VAN 12 OF 14 TOT 24U | SMEDERIJST­RAAT 22 | SINT-JOB-IN-’T-GOOR | WWW.ZOMER-BAR.BE

Concept: De Zomer-bar is een idee van ijsfabrika­nt Geybels. Die bouwde naast zijn productieh­al een bar met zo’n 200 zitplaatse­n en een grote overkappin­g. Handig voor als het regent. “In het begin hadden we het idee opgevat van een ijsbar, maar dat is wat uit zijn voegen gebarsten”, lacht Bart Van Waerlop van de ijsjesfabr­iek.

Troeven/specialite­iten: Het roomijs van Geybels staat uiteraard centraal. De lekkernij wordt er à la minute bereid. Voorts is er een eetterras en een foodbar waar hamburgers worden bereid. Gewoon iets drinken kan natuurlijk ook.

Prijs pintje: 2 euro Prijs cocktail: rond de 8 euro

Voor de kinderen: In een apart gedeelte van de Zomer-bar kunnen de kleinsten loos gaan op een springkast­eel.

Evenemente­n: De Zomer-bar belooft regelmatig optredens van orkesten en muzikanten, met vooral aandacht voor de lokale scene. Daarnaast is er een groot scherm om het WK voetbal te volgen. Er komt ook een meezing-evenement: Zomer-bar zingt. Denk: meezingen met je favoriete liedjes op groot scherm.

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT FOTO RR ?? Helga en Yves van De Rentenier.
FOTO JOREN DE WEERDT FOTO RR Helga en Yves van De Rentenier.
 ?? FOTO RR FOTO JOREN DE WEERDT FOTO RR ?? Van Uitbaatste­r Lesley Mauro, Axl en Jade. Durne met haar kinderen
FOTO RR FOTO JOREN DE WEERDT FOTO RR Van Uitbaatste­r Lesley Mauro, Axl en Jade. Durne met haar kinderen
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium