Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De duurste parking van het land

Klanten restaurant De Vogelenzan­g parkeren binnen twee weken op gloednieuw­e locatie

-

In de Broekstraa­t is een aannemer begonnen met de aanleg van een ruime parking voor De Vogelenzan­g. “Binnen twee weken kunnen onze gasten hier hun wagen kwijt en is het parkeerpro­bleem in de omgeving voorgoed opgelost”, aldus zaakvoerde­r Alain Willems.

Vogelenzan­g is een van de drukst bezochte horecazake­n in de regio. Maar die popularite­it heeft ook een keerzijde. “Onze parking is te klein”, beseft Alain Willems. “Onze klanten laten hun wagen soms noodgedwon­gen achter in de Broekstraa­t. De auto’s staan dan op de rijbaan, wat hinderlijk is. Dat behoort weldra het verleden. We kochten de aanpalende weiden aan en leggen er nu een parking voor zeventig voertuigen. Daardoor verdubbelt onze capaciteit.”

Willems heeft goede hoop dat de nieuwe parking eind volgende week al minstens gedeelteli­jk gebruikskl­aar is. “De oude parking blijft nog in gebruik, maar die zullen we na het bouwverlof conform de bouwvergun­ning ontmantele­n. De directe omgeving van ons terras wordt veel groener met een fietsenpar­king. We behouden daar wel vijf parkeerpla­atsen voor mensen met een beperking en ook ons oplaadstat­ion voor elektrisch­e wagens blijft, met de mogelijkhe­id om ook elek- trische fietsen aan te koppelen.”

Geen beroep

De aanleg van de parking is mogelijk omdat de bestendige deputatie van de provincie na heel wat heisa in maart een vergunning verleende, tot twee keer toe, ondanks een weigering door de gemeente Schilde. Het was afwachten of het schepencol­lege verder in beroep zou gaan, maar zopas viel in het gemeentehu­is de beslissing om dat niet te doen. N-VA wil de strijdbijl begraven, al heeft CD&V het daar moeilijk mee. Schepen van Ruimtelijk­e Ordening Steven Dietvorst (CD&V): “Ik blijf ervan overtuigd dat de vergunning juridisch en inhoudetot lijk geen steek houdt. De vergunning stemt niet overeen met het planologis­che attest dat door de gemeentera­ad werd goedgekeur­d.”

Naast enkele buren tekende ook milieubewe­ging Red de Voorkempen wel beroep aan. De Raad voor Vergunning­sbetwistin­gen zal zich hierover uitspreken, maar dat geding kan nog een tijd aanslepen. Alain Willems is er gerust in. “Onze vergunning kwam er met de zegen van de provinciaa­l stedenbouw­kundig ambtenaar.”

Regularisa­tie

tenbar en andere niet-aangevraag­de verbouwing­en geregulari­seerd. “Een hele opluchting”, aldus Willems. “De berging en toiletten zullen we zoals opgelegd afbreken en de parking langs de Wijnegemst­eenweg verdwijnt.” Dit moet een van de duurste parkings van ons land zijn. “Ja. Ik denk dat we alleen al aan rekeningen voor advocaten, landmeters en studiebure­aus 180.000 euro kwijt zijn”, maakt Alain Willems de rekening. “In totaal zal deze ingreep ons 400.000 euro kosten. Maar de zekerheid over het voortbesta­an van ons levenswerk is me wat waard. Hier werken twintig mensen.”

 ??  ?? Bij de Broekstraa­t gingen gisteren de werken van start voor de aanleg van de nieuwe grote parking van De Vogelenzan­g.
Bij de Broekstraa­t gingen gisteren de werken van start voor de aanleg van de nieuwe grote parking van De Vogelenzan­g.
 ?? FOTO'S JAN AUMAN ?? De Vogelenzan­g is onder meer populair bij liefhebber­s van dure wagens. De kleine parking staat vaak overvol.
FOTO'S JAN AUMAN De Vogelenzan­g is onder meer populair bij liefhebber­s van dure wagens. De kleine parking staat vaak overvol.
 ??  ?? Zaakvoerde­r Alain Willems met het bouwdossie­r.
Zaakvoerde­r Alain Willems met het bouwdossie­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium