Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kompany moet mee (als hij kan)

Bondscoach maakt om 10u definitiev­e selectie bekend

- (gegy, lvdw)

Blz. 2-9 Eén vraag domineert nu Roberto Martinez vandaag definitiev­e WK-selectie bekendmaak­t

Zelfs al is er maar een kleine kans dat Vincent Kompany (32) in actie komt, dan nog neemt bondscoach Roberto Martinez hem mee naar het WK in Rusland. Nadat hij tegen Portugal was uitgevalle­n met een liesblessu­re gaat de verdediger vandaag onder de scanner. Net vandaag (om 10.00u) maakt Martinez zijn 23 spelers voor het WK bekend. Hoe definitief die is, valt af te wachten. De officiële ploegfoto werd alvast met een dag uitgesteld.

Na 55 minuten in het oefenduel België - Portugal stond Vincent Kompany plots aan de kant met een liesblessu­re. “Coach, ik heb iets gevoeld en daarom stop ik”, zei hij tegen Martinez en hij ging naar de kleedkamer en verliet, nog voor de wedstrijd was afgelopen, als de bliksem het stadion. Dat deed het ergste vermoeden, maar gisteren was er nog geen duidelijkh­eid. Het feit dat hij zich in Tubeke meldde, ruim voor het afspraakuu­r van 17.00u wijst erop dat hij zich gewoon ter beschikkin­g houdt van de Rode Duivels. Pas vandaag ondergaat hij een scan om de ernst van de blessure vast te stellen. De officiële lijst van 23 spelers moet vandaag naar de FIFA. In geval van een ‘nieuwe blessure’ na die deadline kan de lijst nog gewijzigd worden. In principe is het resultaat van de scan vandaag al bekend, maar misschien pas na de deadline van 12.00u. In geval van een scheurtje in de lies is het dan een ‘nieuwe blessure’ en kan Kompany nog worden vervangen. Het nemen van de officiële ploegfoto is alvast van vandaag naar morgen verschoven. Martinez rekent ten stelligste op zijn leider van de defensie. Tenzij Kompany zelf zegt dat het niet gaat of de scan vandaag uitwijst dat hij tijdens het WK niet in actie kan komen, zal de bondscoach de verdediger van Manchester City altijd meenemen naar het WK. Martinez heeft hem nodig. Dat bleek uit hoezeer de bondscoach er het hart van in was dat zijn defensiele­ider was uitgevalle­n.

“Dit is een heel harde klap”, sakkerde de bondscoach na België - Portugal. “Sinds Vinnie bij de groep kwam, speelde hij op een hoog niveau. Hij toonde zich op training een leider die, samen met de andere oudere spelers, de groep op sleeptouw nam. Als dit nu wordt neergehaal­d, zou dat heel pijnlijk zijn.”

Het leek alsof de bondscoach maar net het woord “catastrofe” vermeed. Dat de Duivels dan hun ambities moeten bijstellen. “Neen, zo ver wil ik het niet drijven. We moeten dan speltactis­ch wel één en ander bijstellen en oplossinge­n vinden. Daarvoor zijn we hier. Die flexibilit­eit wordt belangrijk. Gelukkig is Vermaelen al beter en evolueert zijn blessure goed. Hij doet al veel oefeningen met de groep.”

Thomas Vermaelen is aan de beterhand. Maar hij zit in hetzelfde blessurege­voelig schuitje. Twee topverdedi­gers, maar o zo broos.

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Kompany vraagt vroeg in de tweede helft tegen Portugal zelf om een wissel en
stapt van het veld.
FOTO ISOSPORT Kompany vraagt vroeg in de tweede helft tegen Portugal zelf om een wissel en stapt van het veld.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium