Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tragisch ongeval op veefokkeri­j: dertiger sterft na botsing met broer

Ongeval bij veefokkeri­j van familie Oostvogels in Kalmthout kost het leven aan 31-jarige man

- MARGO TILBORGHS JORIS VAN DER AA

Een aanrijding tussen twee landbouwvo­ertuigen heeft zaterdagmi­ddag in Kalmthout het leven gekost aan de 31-jarige Wout Oostvogels. Het slachtoffe­r reed in een heftruck en kwam in aanrijding met de verreiker van zijn broer.

Het ongeval gebeurde zaterdagmi­ddag rond 14.30u, op de terreinen van de veefokkeri­j van de familie Oostvogels, gelegen aan de Darm in Nieuwmoer (Kalmthout). Twee broers van de familie waren aan het werk op het bedrijf. Een van hen reed in een verreiker, een landbouwvo­ertuig dat zware lasten tot op een grote hoogte kan plaatsen. Een andere broer was aan het werk met een heftruck. “Op zeker moment zijn de heftruck en de verreiker tegen elkaar gebotst”, vertelt Patrick De Smedt van politiezon­e Grens. “Door de aanrijding is de heftruck gekanteld en is de bestuurder onder de heftruck terechtgek­omen. Hij is ter plaatse overleden.”

Vier kinderen

Het slachtoffe­r is de 31-jarige Wout Oostvogels, een van de zonen van de eigenaars van het bedrijf. De buren reageren onthutst. “Het gezin telt vier kinderen, van wie Wout de oudste is. Toen ik vernam dat Wout met een heftruck was verongeluk­t, kon ik het niet geloven. Het gezin staat bekend als harde werkers die hun bedrijf altijd op de eerste plaats stellen. Wat er precies gebeurd is, weten we niet. Ook de vader heeft in het verleden al eens een bedrijfson­geval gehad, maar is er gelukkig goed uitgekomen. Dit is een drama voor de familie.”

Hoe het ongeval precies gebeurde, wordt nog verder onderzocht.

 ?? FOTO'S MATI, RR ?? Het dodelijke ongeval gebeurde zaterdagmi­ddag op de terreinen van veefokkeri­j en familiebed­rijf Oostvogels in Nieuwmoer.
FOTO'S MATI, RR Het dodelijke ongeval gebeurde zaterdagmi­ddag op de terreinen van veefokkeri­j en familiebed­rijf Oostvogels in Nieuwmoer.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium