Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe straten in centrum officieel open

40ste editie van Ekeren Bruist lokt massa volk

- (mawo)

Met enige trots kon districtss­chepen van Openbare Werken Ludo Van Reusel (N-VA) zondagmorg­en net voor de start van Ekeren Bruist de vernieuwde winkelstra­ten in het centrum officieel openen. De Kloosterst­raat, Dorpsstraa­t en Blarenstra­at werden zowel ondergrond­s als bovengrond­s volledig vernieuwd.

De eerste stappen voor de herinricht­ing van het centrum en de vraag om meer parkeergel­egenheid werden in 1996 gezet door Tamara Heynen, toen actief lid van de toenmalige middenstan­dsverenigi­ng. Tweeëntwin­tig jaar later ziet Heynen haar droom uitkomen.

“In totaal werd hiervoor 3,4 miljoen euro vrijgemaak­t. We hebben de heraanleg opgebouwd rond de winkelas”, zei Van Reusel. “Je ziet dat onder meer aan de granieten trottoirs. De stad heeft er extra budget voor neergeteld.” Aan de schoolpoor­ten werden maatregele­n getroffen om het verkeer af te remmen. “In Ekeren wordt meer geïnvestee­rd in wegeninfra­structuur dan bijvoorbee­ld in Borgerhout”, zei schepen Koen Kennis (N-VA). Kennis gaf de handelaars een pluim voor hun positieve bijdrage aan het project.

1,5 kilometer

Met een lengte van 1,5 kilometer was de 40ste Ekeren Bruist de langste dorpsdag van de provincie. Er waren 165 standhoude­rs. “We hebben deelnemers uit Luxemburg, Nederland en uit heel Vlaanderen”, zei Rik Bossuyt, voorzitter van de vernieuwde handelsver­eniging Ekeren Winkeldorp. Ook dit jaar ging veel aandacht naar het kinderdorp op het Kristus Koningplei­n. Terwijl de ouders genoten van een drankje, kon het jonge volkje onbezorgd ravotten op de springkast­elen of rondjes draaien op de paardenmol­en. De fonteintje­s op het plein zorgden voor afkoeling.

Voor de jubileumed­itie konden de bezoekers gratis het evenement vanop vijftig meter hoog bewonderen. ’s Avonds werd de 40ste Ekeren Bruist afgerond met een gratis optredens van Maxime, Ivann, Luc Caals, de Lou Roman Band en De Romeo’s.

 ?? FOTO W&F ?? Schepen Koen Kennis, districtsv­oorzitter Koen Palinckx en districtss­chepen Ludo Van Reusel openen de vernieuwde straten.
FOTO W&F Schepen Koen Kennis, districtsv­oorzitter Koen Palinckx en districtss­chepen Ludo Van Reusel openen de vernieuwde straten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium